Torsk med rødbeder i peberrodscreme

Stegt og dampet torsk med rødbeder i peberrodscreme

Torsk med rødbeder i peberrodscreme For et par uger siden deltog jeg i Madbloggerudfordringen #4 med dette bidrag: Nordiske fishcakes med jordskokker serveret med grønkålssalsa og dildmayo med kapers. Totalt lækkert, hvis jeg selv skal sige det! Men de søde mennesker fra Skagenfood havde simpelthen sendt mig så meget fisk, at vi slet ikke kunne spise det hele på én gang. Derfor måtte jeg lige lave en torskeret mere!

Jeg var så snedig at dele mine torskestykker op, sådan at jeg tog halestykkerne og de mindre pæne stykker fra til fiskefrikadellerne – og så gemte jeg de allerpæneste og tykke stykker til denne lille, fine servering. Det er sådan en enkel og lækker ret, som man fx kunne servere til en forret eller en lækker frokost. Supplér evt. med lidt ekstra tilbehør, og du har en lækker middag.

De 2 forskellige tilberedninger af torsken giver en dejlig variation i konsistens og smag – og så ser det fint ud på tallerkenen. Rødbeder i peberrodscreme er en god, gammel salatklassiker – og det passer bare supergodt at give den milde torsk et kick fra peberrod og et farverigt indspark fra rødbederne.

Alt i alt slet ikke en tosset ret!

Torsk med rødbeder i peberrodscreme


Stegt og dampet torsk (2 pers.)

  • 4 torskebøffer på ca. 100 g hver (hver person får 2 bøffer)
  • Rigeligt smør
  • Hvidvin (ca. 1 dl, afhængig af pandens størrelse)
  • Salt og peber

Rødbeder i peberrodscreme

  • 2 rødbeder, ml. str.
  • 1 dl creme fraiche 18% (eller græsk yoghurt 10%)
  • Revet peberrod – i rigelige mængder
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Kog rødbederne møre (ca. 45 minutter tager det for mig), pil dem, skær dem i fine tern, og køl dem ned. Rør creme fraiche med peberrod, citronsaft, salt og peber. Sørg for at få godt med peberrod i – det skal smage af noget! Rør rødbedeternene i peberrodscremen, og smag til.

Dup torskebøfferne af i et stykke køkkenrulle, og krydr med salt og peber. Damp den ene i hvidvin i en sauterpande, mens du steger den anden sprød i rigeligt smør på en almindelig stegepande.

Læg den stegte torskebøf ovenpå den dampede, pynt fx med revet citronskal og friske krydderurter, og servér med rødbeder i peberrodscreme.

Du kan evt. hælde hvidvinen over på panden med smør, koge den op med en sjat fløde og smage til med salt og peber. Så har du en virkelig lækker sovs, du kan servere til, hvis du har lyst.

1 kommentar til “Stegt og dampet torsk med rødbeder i peberrodscremeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *