Staycation uge 1_Spritz Aperol

Staycation uge 1

Staycation uge 1_Spritz Aperol


Vi holder staycation. Sover længe, spiser morgenmad i nattøj, dalrer rundt i byen, spiser is, går på café, tager på udflugter, drikker drinks og spiller backgammon på altanen, løser kryds-og-tværser og sudokuer, hører lydbøger, ser Netflix og kommer heeeeeelt ned i gear! Lyder det ikke bare rart?

Og midt i al afslapningen kom jeg i tanker om, at det er over en måned siden, jeg sidst har blogget. Det må der gøres noget ved!

Blogstilheden og staycation-ferien hænger en lille smule sammen. Jeg har simpelthen følt et stærkt behov for ro de sidste måneder. Kombinationen af travlhed på arbejde og vores home-improvement projekt i lejligheden fik næsten har taget pippet fra mig i foråret. Vi gik i gang med at istandsætte vores entré/fordelingsgang i Store Bededagsferien, og siden da har lejligheden bare lignet Jerusalems Ødelæggelse med møbler stablet oven i hinanden, overtøj, sko, værktøj, byggestøv og kattehår allevegne.

Det tager altså lige toppen af min energi at leve i den slags rod. Og det sidste, jeg orker, er at forsøge at tage pæne billeder af lækker mad på de små pletter, der kan ryddes for klamhed. Så hellere krybe sammen på en støvet sofa og flygte ind i en tv-skærm, når man endelig har et ledigt øjeblik. Det var et lidt tough’ forår, synes jeg.

Vi havde været omkring mange mulige rejsemål for vores sommerferie i år – men da der ikke rigtig var nogen af idéerne, der fængede an, gik det op for os, at det var fordi, vi egentlig havde mest lyst til at blive hjemme. Og slappe af! Det er skønt at rejse og se nye steder – men engang imellem er det også bare fantastisk at have 3 uger hjemme, hvor man ingen faste planer har. Bare en lang liste med idéer til ting, man kan lave, hvis man har lyst. Peter Plys-mode FTW! Plads til at bruge 3 dage på en svær sudoku. Og til at drikke jordbærdrinks på en grå eftermiddag. Glemme alt om forpligtelser og miste fornemmelsen af, hvilken ugedag det egentlig er.

Staycation uge 1_Sudoku

Staycation uge 1_jordbærdrink

De første dage af vores staycation gik dog med hårdt arbejde. Vores maler blev nemlig endelig færdig med at male de sidste paneler i gangen – og vi kunne rykke alle møbler på plads, gøre hovedrent , smide værktøjskassen i kælderen og hænge overtøjet på knager igen. Ahhh, hvor er det fantastisk! Vi fik også etableret et nyt kosteskab med plads til støvsuger, gulvspande, huer, vanter, tasker og andet godt, som har manglet en plads, siden vi flyttede ind. Som bonus dækker skabet for synet af vores lidet dekorative eltavle. Vi har også fået en hattehylde op, som vi har fundet i en fed genbrugsbutik, og som passer ind i den “teak-50’er-60’er-stil”, vi godt kan lide.

Sådan så det ud, mens vi byggede om:

Gang før

Og sådan ser det ud nu:

Gang efter

 

Der er da en vis forskel! Vi mangler stadig en løsning til opbevaring af sko, og måske skal gulvet have en omgang på et tidspunkt. Men lige nu er jeg vildt godt tilfreds!

Efter de hårde arbejdsdage var der tid til at nyde ferien og få nogle gode oplevelser, der ikke involverede byggemarkeder, Ikea eller indendørs arbejde.

I går havde Andreas fødselsdag. Vi hyggede med det store fødselsdagsmorgenbord og tog derefter i Tivoli. Med turpas, is og popcorn og det hele! Det bliver man vel aldrig for gammel til? De andre feriedage har vi nydt at have tid til at svømme lange baner i svømmehallen, køre på rulleskøjter og bare gå ture. Her til aften har vi set Spiderman i den lokale biograf. Vi har nemlig også en plan om uhørt mange biografture her i ferien.

Staycation uge 1_Fødselsdagsmorgenbord

Staycation uge 1_påfugl
Tivolis påfugl holdt vist også staycation…

Staycation uge 1 _wagamama

Hvad med maden? Ja, bare fordi man ikke rejser udenlands, kan man jo godt nyde at gå ud og spise. Vi har været på et par lokale caféer for at spise brunch og aftensmad, vi har rundet Wagamama, og så har vi været på amerikansk diner i Albertslund – af alle steder. Her fandt vi Sallie’s Diner, som serverer burgers, spare ribs og milkshakes i bedste amerikanerstil. Total flashback til min barndoms ferier i USA – bare med udsigt til Roskildevej!

Stycation_Sallies Diner_Collage

De kommende uger har vi nogle løse aftaler med familie og gode venner. Og hov, jeg har jo også fødselsdag på søndag, hvilket nok også skal markeres på en eller anden måde. Vi kickstartede faktisk ferien med at holde stor fødselsdagsfest for familie og venner, så jeg er allerede blevet fejret én gang. Men man kan jo aldrig få for meget fødselsdagsopmærksomhed, vel? 🙂

Derudover har vi planer om udflugter til Knuthenborg Safaripark, Skåne, kanotur på Mølleåen, minigolf, kanalrundfart, Zoologisk have og meget andet. Vi overvejer også lidt at stjæle nogle børn, så vi har et alibi for at tage i Sommerland Sjælland 😉 Og så har vi en lang liste over ferieaktiviteter, vi kan dyrke i regnvejr – såsom bowling, museer og svømmehaller mm. Hvis man vil holde ferie i Danmark, skal man være beredt på at hygge sig, uanset hvad DMI byder på af overraskelser.

Hvad fordriver I andre ferien med? Har I mon overhovedet ferie?

5 comments on “Staycation uge 1Tilføj din

  1. Det lyder simpelthen fantatisk hyggeligt! Jeg må indrømme, at jeg virkelig sjældent orker tage på ude-ferie, vil allerhelst være hjemme og slappe af! I år holde vi 3 ugers ferie – men kun en uge af gangen i juli, august og september – det er jeg lidt spændt på om er en god løsning :/ om man når at komme rigtigt ned i gear.. hmm.

    Jeg ønsker jer en dejlig ferie!

    1. Okay, det lyder som en spændende løsning! Håber, I når at komme ned i gear og får nogle dejlige uger 🙂

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: