Squashruller med serrano og pikantost

Squashruller med pikantost og serranoskinke

Squashruller med serrano og pikantost


De her squashruller med pikantost og serranoskinke lavede jeg sidste fredag, hvor vi havde venner på besøg til drinks. Jeg var lidt spændt på, om sådan noget sundhedssnask kunne konkurrere med chips, baconsvøbte dadler, pølse og ost – men fadet var i hvert fald tømt efter ca. 1 kvarter, så helt galt kan det ikke have været 🙂

Jeg glemmer tit, hvor fantastisk det egentlig er at servere nogle lækre og dekorative snacks, når vi har gæster. Jeg er tit så fokuseret på hovedretten og desserten, at jeg helt glemmer sådan noget som forret og appetizers. Jeg har faktisk en del virkelig lækre snacks her på bloggen – fx mine sweet potato fritter med bacon, de snaskede blomkåls-ostebrød, Sunes flæskesvær og selvfølgelig de fantastiske sweet potato-bruschetta fra forleden. De fleste af de her snacks kræver dog en del forberedelse og opvask. Og de kan ikke allesammen tåle at stå ret længe, før de skal spises. Her udmærker squashrullerne sig ved at tage 10 minutter af lave, generere minimal opvask – og så kan de fint tåle at stå i køleskabet nogle timer, hvis du laver dem i god tid før gæsterne kommer. Ret smart! Måske også en idé, hvis der kommer studenter forbi matriklen denne sommer?

Fyldet til squashruller kan varieres på masser af måder. Du kan fx bruge hvidløgsost i stedet for pikantost, du kan bruge chorizo, pastrami eller laks som kødfyld, og du kunne fx smide en lille stav rød peber ind i midten af rullen, hvis den skal have lidt ekstra smag og farve. Det er bare at lege løs.

Savner du inspiration til sommerlige drinks, du kan servere sammen med squashrullerne? Så tjek det her indlæg med 5 sommerdrinks.

Squashruller med serrano og pikantost


Squashruller med pikantost og serranoskinke

  • 1-2 squash
  • 1 glas pikantost (jeg brugte den fra Castello)
  • 2 pakker serranoskinke

Brug en tyndskræller eller en ostehøvl til at skære tynde skiver på langs af squashen. Du kan også bruge et mandolinjern, hvis du er ligeglad med at få skåret fingrene af (eller bare har bedre finmotoriske skills end mig!).

Smør skiverne med pikantost. Del serranoskinkeskiverne i mindre stykker – 1 skive kan fint række til 4-5 ruller. Læg et stykke serranoskinke på hver squashskive, og rul den rimelig stramt sammen. Sæt en tandstik eller et cocktailspyd i. og gentag, til du har brugt alle ingredienserne op.

2 kommentarer til “Squashruller med pikantost og serranoskinkeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *