Squash-ravioli med laks

Squash-ravioli med laks

Squash-ravioli med laks


Du kender sikkert squash-pasta. Altså squash i tynde strimler, serveret som erstatning for spaghetti. Men har du prøvet squash-ravioli? Altså små pakker af lækkert fyld, pakket ind – ikke i spaghetti, men i frisk squash? En lækker, frisk og let variation over den klassiske ravioli. Slet ikke tosset!

Smager det som rigtig ravioli? Nej. Savner man smagen af rigtig pasta? Måske lidt. Får man noget andet med i købet til gengæld? Ja – en frisk, let ravioli, hvor smagen fra fyldet træder meget tydeligere frem, end hvis den blev overdøvet af tung pasta. For slet ikke at tale om et markant forbedret ernæringsindhold. Og så er squashens smukke, grønne farve enormt appetitlig og indbydende – synes jeg. Alt i alt et fint low-carb alternativ til klassisk ravioli!

Squash-ravioli med laks

Personligt har jeg lige i meget høj grad genfundet min motivation for glutenfri, low-carb livsstil. Jeg havde en lidt for heftig reunion med carbs og gluten her i weekenden, som resulterede i den ondeste gang madforgiftning længe. Jeg skal undlade at gå i detaljer her, men jeg har virkelig været syg og elendig. Der, hvor jeg lå og græd ude på toiletgulvet og citerede Mick Øgendahl: “Jeg tror, jeg er ved at blive til en vampyyyyr!” Nu er jeg langsomt ved at blive mig selv igen – og jeg har det rigtig fint med tanken om at spise squash-ravioli, bønnefritter, broccolicouscous og andre lchf-alternativer til carbs igen!

Et af de mest populære indlæg her på bloggen er faktisk Vores alternativer til kartofler, ris og pasta. Læs det, hvis du vil have mere inspiration til, hvad du kan erstatte de kulhydratrige elementer på tallerkenen med, hvis du fx spiser lchf.

Servér squash-ravioli som en lækker forret for middagsgæsterne; som en luksusfrokost – eller som middagsret til dig selv, gerne med en god, fyldig salat til.

Squash-ravioli med laks


 

Squash-ravioli med laks

  • ½ squash
  • 100 g flødeost med hvidløg og urter
  • 150 g varmrøget laks (mit var krydret med peber og krævede derfor ikke den store ekstrakrydring)

Skær squashen i lange, tynde skiver – fx med en tyndskræller.

Der skal 4 skiver squash til 1 stk ravioli: læg 2 skiver tæt ved siden af hinanden. Læg så 2 skiver oven på, så det danner et tykt kryds.

Læg en klat flødeost og lidt smuldret laks på midten, og luk pakken ved først at lukke de yderste og så de inderste “vinger” sammen. Sæt en tandstik i for at holde det sammen.

Sådan her:

Squash-ravioli med laks

Du kan egentlig bare spise dine squash-ravioli, som de er i rå tilstand. Du kan også tilberede dem ved fx at dumpe dem ned i en gang tomatsovs og lade dem lune med i et par minutter. Jeg havde tænkt, at jeg selv ville have lavet en tomatsovs – men så opdagede jeg, at jeg havde en dåse tomatsuppe stående i skabet, som jeg havde fået som gave fra Nemlig.com på et tidspunkt. Så den smagte jeg til med lidt krydderier og brugte som sovs. Så blev den også brugt og endte dermed ikke som madspild. Du kan selv lave den lækreste tomatsovs med lidt løg, hvidløg, kyllingefond, hakket tomat, fløde, oregano, salt peber.

Server squash-ravioli med tomatsovs og masser af friskrevet parmesan eller mozarella.

0 comments on “Squash-ravioli med laksTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: