Squash-gratin

Squash-gratin med bacon og parmesan

Squash-gratin


Her er et rigtig godt alternativ til alle os, der indimellem godt kan savne et ordentligt fad flødekartofler til culottestegen eller de røde bøffer. Denne her squash-gratin er så god, at den røg ned selv hos Andreas, der bestemt ikke bryder sig om squash ellers. “Det smager lidt carbonara-agtigt, ” lød dommen. Og det tager jeg bestemt som en kompliment!

Vi er virkelig ude i en striks lchf-ting her med fløde, bacon, parmesan og squash. Det mætter enormt godt og kan faktisk fungere både med og uden kød. Jeg spiste en ordenlig skudefuld til frokost i dag helt uden noget til, og så spiste vi resten af portionen som tilbehør til aftensmaden.

Squash-gratin’en kan både laves i små ramekiner eller i ét stort fad. Den er cremet, fyldig og fuld af smag. Ren guf, både til en bøf fra grillen eller et stykke kylling fra panden. Skulle man have både grøn og gul squash, vil squash-gratin’en blive endnu flottere!

Squash-gratin

Squash-gratin


Squash-gratin

(ca. 4 pers.)

  • 1 squash
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g bacon i tern
  • Smør til stegning
  • 1½ dl piskefløde
  • 1½ dl revet parmesan
  • ½ dl mandelmel
  • Salt og peber
  • Lidt revet citronskal

Hak løg og hvidløg. Skær squashen i halve skiver.

Steg baconternene gydlne på en pande, evt. med lidt olie. Tilsæt smør, og svits løg og hvidløg klare. Tilsæt squash, og steg, så de lige bliver brunet, men stadig har bid.

Tilsæt fløden, og lad det koge ind. Tilsæt ca. halvdelen af den revne parmesan, og smag til med salt og peber og lidt revet citronskal.

Tag panden af varmen, og fordel squashblandingen enten i 4 små ramekiner eller 1 ovnfast fad, mellemstørrelse. Bland resten af den revne parmesan med mandelmel, drys over squashblandingen, og bag ved 200 grader i 8-10 minutter, eller til overfladen er gylden.

1 comment on “Squash-gratin med bacon og parmesanTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: