Sprøde sweet potato-hapsere

Sprøde sweet potato-hapsere

Sprøde sweet potato-hapsere


Jeg kan virkelig godt lide at lege, at sweet potatoes er lchf. Så kan jeg fx lave sweet potato-fritter med bacon, fyldte sweet potatoes, sweet potato bruschetta – og så de her lækre, sprøde sweet potato-hapsere med majs, (som vi også leger er lchf!) koriander og forårsløg. Yum, de er gode!

Sweet potatoes har en sød smag og cremet konsistens, som bare er helt vildt god at blande sammen med både stærk, røget og syrlig smag. Så skal vi ikke bare i dag lege, at de er enormt lchf-venlige? Eller også bare hoppe med på palæo-vognen – der er de vist clearet, så vidt jeg er underrettet! 😉

De sprøde sweet potato-hapsere minder lidt om onion bahjis, som jeg tit laver til indisk mad – bare lidt sødere og mere svampede. Servér dem som en lille forret, som tilbehør til stegt kød – eller måske som en vegetarisk ret, hvis du enten holder meat free monday, har besøg af en vegetar eller måske selv er vegetar. Prøv dem i hvert fald! Og husk den gode, kølige dip med hvidløg og koriander. You won’t be sorry 🙂

Herhjemme skal vi ikke holde meat free monday lige i dag. Det er nemlig min søde mands fødselsdag, så vi skal spise burgere på “Grillen”- et fantastisk burgersted, som er åbnet herude på Amager for nylig. Og så skal vi ind og se den nye Terminator. Jeg forsøgte at line kattene op til at synge morgenfødselsdagssang på sengen her til morgen, men de var ikke så samarbejdsvillige, som man kunne have ønsket sig 😉 Så nu tror jeg i stedet, at jeg vil slæbe fødselaren med ned på en café til noget brunch. Ha’ en dejlig mandag!

Sprøde sweet potato-hapsere


Sprøde sweet potato-hapsere

  • 1 sweet potato – bagt
  • 50 g majskerner
  • 1 forårsløg
  • 1-2 spsk hakket, frisk koriander
  • 1 nip cayennepeber
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 1½ spsk pofiber
  • ½ dl kokosolie til stegning

Hvis din sweet potato ikke er bagt, skal den skrælles, vendes i olie og bages ca. 20 minutter ved 200 grader. Derefter skal den afkøles.

Mos den bagte sweet potato med en gaffel. Hak forårsløg, majskerner og koriander groft, og vend dem i mosen. Tilsæt krydderier, æg og pofiber, og rør godt sammen. Massen skal gerne have konsistens som en frikadellefars.

Varm en stegepande op med rigeligt kokosolie. Brug en spiseske og en hånd til at forme små kugler af sweet potao-massen, sæt dem på panden og tryk dem let flade. Steg i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og lidt sprøde.

Sprøde sweet potato-hapsere


Servér fx med denne dip:

  • 1 dl creme fraiche, 18%
  • 1-2 spsk hakket, frisk koriander
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 spsk citronsaft
  • Salt og peber

Rør dippen sammen, og servér sammen med de lækre, sprøde sweet potato-hapsere.

 

0 kommentarer til “Sprøde sweet potato-hapsereTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *