Sprød remoulade

Sprød remoulade

Sprød remoulade


Remoulade behøver ikke være noget, der kommer ud af en langtidsholdbar tube fra Graasten. Den kan være fuld af knas, sprødhed, farver og friske grøntsager, hvis du laver den selv.

Vi spiste den sprøde remoulade til en gang fiskefrikadeller og bønnefritter i går. Et lækkert og nemt sommermåltid,som kunne have været indtaget på altanen, hvis sommervejret i Vanløse havde været lidt mere indbydende 🙂  Egentlig er det næsten en “remoulade-salat” – men det lyder måske lidt creepy…?!

Sprød remoulade

Det er ikke første gang, jeg flasher opskriften her på bloggen. Sprød krydderurteremoulade er faktisk en del af en af de første opskrifter, jeg lagde op, da jeg startede bloggen for ovre 3 år siden.  Men jeg synes, den er så god, at den fortjener sit eget indlæg med et par opdateringer i opskriften og ikke mindst et lidt mindre overbelyst billede! 😉

Er du til en mere klassisk hjemmerørt remoulade, så er det her, du skal kigge: Hjemmerørt remoulade.

Jeg lavede den sprøde remoulade lidt på slump. Brug opskriften som udgangspunkt, og smag dig selv frem til den smag og konsistens, du har lyst til.  Skal din remoulade være mere cremet og snasket, så tilsæt mere mayo og creme fraiche. Kan du lidt et spicy kick, så brug stærk sennep i stedet for sød. Bruger du cornichoner, får du en skarp bitterhed, som jeg er stor fan af, mens den søde drueagurk giver en mere mild smag. Og endelig kan du selvfølgelig selv twiste med de krydderurter, du bedst kan lide.

Sprød remoulade


Sprød remoulade

  • 2 store gulerødder
  • 100 g blomkål
  • ½ dl mayonnaise (fx Hellmanns)
  • ½ dl creme fraiche 38%
  • 1-2 spsk sød sennep
  • 2 håndfulde friskhakket dild, purløg og basilikum
  • 3 spsk finthakket rødløg eller skalotteløg
  • 2 spsk hakkede kapers
  • 4-5 hakkede cornichoner eller 1 drueagurk
  • Salt og peber
  • 1-2 dråber flydende SØD, honning el.lign.

Riv gulerødder og blomkål.

Rør resten af ingredienserne sammen til en tyk dressing, og smag til.

Vend grøntsagerne i dressingen, og lad evt. remouladen trække lidt inden servering.

0 comments on “Sprød remouladeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: