Spritz Aperol

Spritz Aperol

Spritz Aperol


Jeg skal tilstå med det samme: det her er ikke en opskrift, jeg har fundet på. Spritz Aperol er en drink, som kan fås på alle mulige barer og restauranter rundt omkring i verden. Jeg har alligevel lige lyst til at dele opskriften med her her, simpelthen fordi drinken er så god, læskende og lækker. For slet ikke at tale om dekorativ og smuk. Så betragt måske opskriften her som inspiration til næste cocktailparty – eller måske bare velkomstdrink til lørdagsgæsterne?

Vi smagte første gang Spritz Aperol, da vi var i Barcelona for nogle år siden. Da var det kun Andreas, der drak den – for jeg var røget på Cava Sangria! Men nu er det også en af mine yndlingsdrinks, som senest var på bordet nytårsaften herhjemme.

Til Spritz Aperol anbefaler jeg at bruge en tør, men ikke for tør mousserende vin. Ikke Asti – det er for sødt. Men heller ikke noget, der er alt for tørt. Smagen skal være let sød med et strejf af bittersmag og friskhed.

Spritz Aperol


Spritz Aperol

  • 2 dele Aperol
  • 3 dele mousserende vin
  • 1 dl danskvand
  • 1 skive appelsin til hvert glas
  • Isterninger

Kom alle dele op i høje glas i nævnte rækkefølge, og servér med sugerør, paraplyer, og hvad du ellers synes, der hører sig til!

Du kunne jo fx overveje at lave Sunes hjemmelavede flæskesvær som snacks til de dejlige drinks. Der vil ikke være et øje tørt! 🙂

For de mindre ambitiøse kunne saltmandler eller grønkålschips også være en mulighed.

4 comments on “Spritz AperolTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: