Denne her salat er til dig, der trænger til et skud vitaminer, friskhed og farver midt i vintermørket og kulden. Spinatsalat med pomelo, grillost, avocado og blåbærdressing med den vildeste farve.
Er den lilla? Er den magenta? Jeg ved det ikke. Men den smager skønt!
Jeg er jo stor fan af kålsalater og kan spise dem året rundt. Men engang imellem kan jeg godt gå lidt kold i vintersalaterne. Så må jeg have noget lidt mere let og sommerligt. På sådan en dag blev salaten her til, og jeg guffede hele fadet i mig til frokost og var glad og tilfreds. Efter sådan en omgang er jeg styrket til at klare et par måneders vinter mere.
Vi har vel alle den dér fætter i familien, som er sådan lidt for stor, lidt for mærkelig og uhåndtérlig og lidt for svær at komme ind på – men når man så lærer ham at kende, finder man ud af, at han i virkeligheden er den fineste og hyggeliste fyr.
Sådan er pomeloen lidt. Den er ikke så nem at gå til som sine små fætre i citrusfamilien, clementinerne og appelsinerne. Det kræver lidt mere arbejde at få parteret en pomelo. Men når man først kommer ind til frugtkødet – så smager det bare så herligt! Lidt som en grapefrugt, men langt mindre bittert. Smagen trækker også tankerne lidt hen mod æble og fersken. Kødet er mere fast og mindre saftfyldt end andre citrusfrugter, og det egner sig derfor ret fint til en salat som denne her.
Nå, og så har jeg jo slet ikke sagt noget om blåbærdressingen endnu! Den er fløjlsblød, cremet, frugtig, frisk og har den vildeste farve. Du kan sagtens bruge den til andre salater også. Den holder sig fint nogle dage på et glas i køleskabet.
Spinatsalat med pomelo, grillost og blåbærdressing
- 1 pose babyspinat
- ¼ pomelo
- ½ pakke grillost
- ½ avocado
- ½ dl pakistanske pinjekerner
Blåbærdressing:
- 2 dl blåbær (friske eller fra frost)
- ½ dl olivenolie
- ¼ dl rød balsamico
- 1 nip salt
Kom alle ingredienser til dressingen i et højt glas, og sæt stavblenderen på. Blend til en glat masse, og opbevar i et rent, tætsluttende glas i køleskabet. Du skal kun bruge ca. halvdelen til salaten her, men man kan ligeså godt lave en større portion, når man alligevel er i gang. Brug resten til en anden lækker salat.
Skyl babyspinat, og anret på et fad.
Skræl og filetér pomeloen, og skær den i mundrette stykker.
Skær avocadoen i skiver på langs.
Rist pinjekernerne på en tør pande, og stil til side.
Skær osten i skiver, og steg i lidt olie på en stegepande.
Anret pomelo, avocado og grillost oven på babyspinaten. Hæld dressing på, og drys med ristede pinjekerner.
0 comments on “Spinatsalat med pomelo, grillost og blåbærdressing”Tilføj din