Spinatsalat med mango og kirsebær-mormordressing

Spinatsalat med mango og kirsebær-mormordressing

Spinatsalat med mango og kirsebær-mormordressing


Selvom foråret ikke viser sig fra sin bedste side lige for tiden, kan man jo godt skrue op for sommeren i salatskålen, ikke? Denne her spinatsalat stråler af farver som et helt trafiklys og smager af solvarm sommer med sød mango og den klassiske mormordressing twistet med kirsebærsirup.

Så ser vi lige bort fra, at man jeg stod og klaprede tænder af kulde og var ved at blive blæst ned af altanen, mens jeg med rystende, iskolde hænder tog billeder af salaten 😉

Spinatsalat med mango og kirsebær-mormordressing

Kirsebærsirup er nok ikke noget, der lige findes i ethvert hjem. Jeg fandt det tilfældigt i en Irma før jul og købte det for, at Andreas kunne bruge det i drinks. Nu har han investeret i en Sherry Heering (total morfar!), så kirsebærsiruppen er blevet lidt overflødig i barskabet og måtte derfor finde nye anvendelsesmuligheder. Den viste sig at være total genial i dressing.

Lige som man ikke troede, mormordressing kunne blive bedre, opdagede man, at man kunne twiste det med kirsebær! Yum, siger jeg bare!

Hvis du ikke kan finde kirsebærsirup nogen steder, kan du helt sikkert bruge en form for frugtsaft, eller hvad du lige har.

Bonus ved mormordressingen: Spinat indeholder oxalsyre (ligesom rabarber), som godt kan “hvine” lidt mod tænderne, og som hæmmer optagelsen af kalk. Men når du kombinerer oxalsyre med mælkeprodukter, nerutraliserer de oxalsyren, og du er fri for de dårlige bivirkninger og får kun den dejlige smag og de gode vitaminer.

Husk i øvrigt at bruge pakistanske pinjekerner – det er dem, der er aflange. De små, runde kinesiske pinjekerner er måske en anelse billigere, men de smager metallisk og grimt og kan faktisk skade dine smagsløg permanent, hvis du er rigtig uheldig. Så gå efter de gode, pakistanske pinjekerner. De smager 1.000 gange bedre!

Spinatsalat med mango og kirsebær-mormordressing


Spinatsalat med mango og kirsebær-mormordressing

  • 1 par håndfulde frisk spinat
  • ½ mango
  • 1/4 rød peber
  • 1-2 spsk pakistanske pinjekerner

Kirsebær-mormordressing:

  • ½ dl fløde
  • 1 spsk kirsebærsirup
  • 1 spsk frisk citronsaft
  • 1 tsk hvid balsamico
  • Salt og peber

Skyl og slyng spinaten. Befri mangoen for skræl, og skær den i lange skiver. Snit den røde peber.

Rist pinjekernerne på en tør pande, til de dufter og tager farve.

Pisk dressingen sammen med et lille piskeris, så den tykner.

Anret salaten og dryp dressing over. Servér straks.

Spinatsalat med mango og kirsebær-mormordressing

0 kommentarer til “Spinatsalat med mango og kirsebær-mormordressingTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *