Spidskålssalat med syltede rødløg

Spidskålssalat med syltede rødløg

Spidskålssalat med syltede rødløg


Jeg kan rigtig godt lide løg i salat. Men jeg synes indimellem, at løgsmagen kan blive lige lovlig voldsom – og at man kan få en lige lovlig heftig ånde af det! Kender I det?

Jeg har læst om syltede rødløg flere steder, men havde indtil for nylig aldrig fået taget mig sammen til at prøve. Mest pga. ren og skær dovenskab. Men da jeg forleden stod med et par gode bøffer og ville servere en spidskålssalat til, virkede det pludselig som det helt rigtige at prøve konceptet “syltede rødløg” af. Jeg havde ikke specielt meget tid, så jeg kylede bare noget fintsnittet rødløg i en skål med lidt honning, salt og peber og æbleeddike. Det fik lov at stå i 20 minutter, mens jeg lavede mad – og det blev supergodt!

Salat med bøffer
Total god aftensmad: salat med syltede rødløg, bøffer og bønnepasta med svampe.

Egentlig er det meningen, at syltede rødløg skal laves ligesom syltede agurker – med en opkogt eddikelage – og trække mindst nogle timer eller dage. Men løsningen med honning og æbleeddike og 20 minutters trækketid fungerede helt perfekt. Den voldsomme bitre smag bliver lige trukket ud af løgene, og man har i stedet en behageligt mild løgmag og den fineste pink farve.

Syltede rødløg er et godt pift til enhver salat – eller til hotdogs, burgere, sandwiches, eller hvad man nu ellers kan finde på. Det er slet heller ikke tosset på chili con carne, skulle jeg hilse og sige!

Syltede rødløg på chili con carne
Syltede rødløg som virkelig fin og lækker topping på chili con carne

Jeg har efterfølgende lavet et lille glas med bare et enkelt rødløg, som har fået lov at trække et par dage i marinaden. Smagen bliver mere og mere spændende dag for dag. Hvad holdbarheden er, ved jeg ikke endnu, men glasset er også så lille, at jeg sikkert får brugt det hele, inden det når at blive kriminelt.

Et supersmart trick er det i hvert fald, når man alligevel står og tuder ned i rødløgene – så lige at smide nogle tynde skiver op i et glas og sylte dem til senere brug. Også smart, hvis man har fået købt for mange rødløg og ikke kan nå at bruge dem. Så bliver det pludselig også et “stop spild af mad”-projekt! Og du kan i øvrigt godt købe en god stak rødløg, for i morgen kommer der en anden lækker sag med rødløg! Det bliver eksotisk, spicy og virkelig godt!

Spidskålssalat med syltede rødløg

Spidskålssalat med syltede rødløg


 

Spidskålssalat med syltede rødløg

  • Spidskål
  • Syltede rødløg (se nedenfor)
  • 1 håndfuld ristede og afskallede hasselnødder
  • ½ æble
  • Dressing af olie, æbleeddike, grovkornet sennep og honning
  • Salt og peber

Snit spidskål fint. Hak hasselnødderne groft. Snit æblet i tern eller både. Vend det hele med dressing, salt og peber, og anret i en skål eller et fad.

Fordel syltede rødløg over, og servér, fx til en god bøf.

Syltede rødløg:

  • 1 rødløg
  • Æbleeddike – nok til at dække
  • 1-2 spsk akaciehonning
  • Salt og peber

Pil rødløget, del det i 2 halve, og skær i tynde skiver. Put skiverne i et rengjort glas, drys med salt og peber, hæld akaciehonning over, og top med æbleeddike, så det dækker løgene. Lad stå i min. 20 minutter på køkkenbordet, eller sæt på køl, og lad dem trække i alt fra 20 minutter til dage/uger…

Brug fx i salater, hotdogs, burgere, sandwiches, som en fræk topping til chili con carne – eller hvad du ellers kan finde på!

0 comments on “Spidskålssalat med syltede rødløgTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: