Spicy hønsesalat

Spicy hønsesalat med chorizo og peberfrugt (og lidt om at udnytte en hel kylling)

Spicy hønsesalatHer kommer en gammel kending i nye klæder. Hvem elsker ikke en god hønsesalat med sprød bacon og champignoner? Hvis du er fan, vil du måske også kunne lide dens nye fætter: en spicy hønsesalat med chorizo i stedet for bacon og peberfrugt i stedet for champignoner!

I weekenden var jeg så heldig at finde en af de gode Frijsenborg-kyllinger i Irmas datomærkevareboks til halv pris – altså 40 kr. Den røg lige direkte med hjem, hvor jeg straks parterede den. Brystkødet røg i en gang kylling i kokos og karry (som denne opskrift, bare med kylling i stedet for kalkun). Vinger og underlår blev vendt med salt, hvidløgspeber, tomatpulver og olivenolie og røg i ovnen. Der var til et par gode frokoster. Skroget og overlårene (som altid er lidt senede og trælse) røg i den sorte gryde sammen med de ting, jeg hev op af fryseren: et andet kyllingeskrog, jeg havde gemt fra sidst, vi spiste kylling, og så lidt forårsløgstoppe og fennikeltoppe. Et rødløg, to gulerødder og en håndfuld peberkorn, så var der gang i suppegryden, som stod og passede sig selv resten af aftenen. 1½ liter god, kraftig hønsefond blev det til!

Kødet fra suppebenene pillede jeg møjsommeligt af, da suppen var færdig og stod og kogte ind til fond på komfuret. Det kræver lidt tålmodighed, og der er ikke voldsomt meget smag tilbage i suppekødet – men til en hønsesalat er det helt perfekt! Især hvis det får et kick fra nogle fyldige, varme krydderier som spidskommen, koriander, paprika og chili.

Det er altså rigtig mange måltider, jeg har fået ud af den kylling – så selvom den SU-venlige uge officielt er slut, kan man vi godt stadig have fokus på økonomi i madbudgettet! 🙂 Jeg har stadig en lille rest tilbage af suppekødet – jeg tror, det skal bruges til en gang kylling med ras-el-hanout! Uhm… Nå, men nu først den spicy hønsesalat:

Spicy hønsesalat

Spicy hønsesalat med chorizo og peberfrugt (2 pers.)

  • ½ pakke chorizo i skiver (du ved, den man kan købe i alle supermarkeder)
  • Ca. 150 g kogt eller stegt kyllingekød
  • ½ portion hjemmerørt mayonnaise/hvidløgsaïoli (se opskrift her – eller brug et par spsk Hellmanns eller anden god købemayo)
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 tsk finthakket rød chili
  • Ca. 1/4 rød snackpeber
  • Krydderier: paprika (sød eller røget), spidskommen, koriander – ca. ½ tsk af hver; 1/4 tsk cayennepeber; salt og peber efter smag
  • Lidt citronsaft

Start med at stege chorizoen sprød på en hed stegepande. Læg til afkøling på et stykke køkkenrulle.

Rør mayonnaise med creme fraiche og frisk chili. Smag til med krydderier og citronsaft. Hak snackpeberen i mundrette stykker, og vend den i.

Flå kyllingekødet fra hinanden med 2 gafler, og vend det i dressingen.

Bræk den sprøde chorizo i grove stykker, og vend det meste i hønsesalaten. Hold et par stykker tilbage, og smuldr dem udover hønsesalaten inden servering. Pynt evt. også med et par skiver rød peber.

Den spicy hønsesalat kan serveres med (lchf-)brød eller bare med fintsnittet spidskål. Dejligt mættende og sund lchf-frokost!

Spicy hønsesalat

1 comment on “Spicy hønsesalat med chorizo og peberfrugt (og lidt om at udnytte en hel kylling)Tilføj din

  1. Nu er det en ret stor potion hvis det bare er til én persons frokost… Hvor længe kan det holde i køleskab og kan det fryses ned?

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: