Spicy broccolisalat med tomat og chorizo

Spicy broccolisalat med tomat og chorizo

Spicy broccolisalat med tomat og chorizoBogen “Broccoli på 100 måder” kunne mange af os nok godt lægge forfatterskab til. Broccoli er billigt, mættende og supersundt, og det ryger i mange indkøbskurve rundt omkring i de danske supermarkeder.

Men helt ærligt – sommetider kan man virkelig godt blive træt af broccoli og desperat efter nye variationer! Jeg elsker den klassiske broccolisalat med bacon, som jeg pimper med granatæble, men i dag fik jeg lyst til at lege lidt med den og twiste den i en ny og spændende retning. Jeg gik efter en lidt eksotisk varm smag med feta, sambal oelek, hvidløg, spidskommen og sprød chorizo.

Det blev til denne her spicy broccolisalat. Jeg var rigtig godt tilfreds med resultatet og har nu en ny, smagfuld variation over broccoli på repertoiret, som er lchf-venlig og stopfuld af gode sager!

Spicy broccolisalat med tomat og chorizo

  • ½ broccolihoved (kun buketterne)
  • 3 cocktailtomater
  • 50 g feta (gerne den bløde, milde fra Netto)
  • 100 g creme fraiche 18%
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk spidskommen
  • Saft af 1/4 lime
  • Salt og peber
  • ½ pakke chorizo i skiver (du ved, den dér til en 10’er – også i Netto!)
  • 2 spsk græskarkerner + lidt flagesalt

Del broccolihovedet i små buketter. Kom dem i en skål med lidt salt, og overhæld med kogende vand. Lad dem stå i 2-5 minutter, indtil de er møre, men stadig har bid. Hæld vandet fra, og læg broccolibuketterne til afdampning på et par stykker køkkenrulle. De skal være afkølede og så tørre som muligt, inden de vendes med dressingen. Hvis der hænger for meget væde ved, bliver dressingen udvandet til noget tyndt sjask, som ender på bunden af salatskålen.

Imens broccolien står og passer sig selv, røres dressingen: mos feta sammen med creme fraiche, presset hvidløg, sambal oelek, spidskommen, limesaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.

Skær cocktailtomaterne i både. Skrab kernerne ud med en teske, og mos dem ud i dressingen, så den får en dejlig tomatsmag. Skær tomatkødet i strimler, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle, inden du vender dem i dressingen sammen med broccolibuketterne.

Rist græskernerne på en hed pande med lidt salt, indtil de popper. Tilsæt evt. lidt olivenolie, så saltet hænger bedre fast. Rist også chorizoskiverne sprøde, og læg dem til afkøling på et stykke fedtsugende papir.

Lige inden din spicy broccolisalat skal serveres, brækker du chorizoen i skiver ud over og drysser med sprøde græskarkerner.

Spicy broccolisalat med tomat og chorizo

0 kommentarer til “Spicy broccolisalat med tomat og chorizoTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *