Spaghetti carbonara med kylling og broccoli

Spaghetti carbonara med kylling og broccoli (LCHF)

Spaghetti carbonara med kylling og broccoli
Kære italienske læsere og italiano-afficionados, I må simpelthen lige holde jer for øjnene, for nu kommer der noget, som ikke er spaghetti carbonara! Der er ingen pasta i, og der er til gengæld både kylling og broccoli, som ingen steder hører hjemme i en carbonara. Don Corleone kommer til at sende mig både hestehoveder, døde fisk og andet godt, men det må jeg så leve med. I får opskriften alligevel, fordi den er god, uanset hvad man så kalder den 🙂

Det hele startede med, at Andreas klagede lidt over, at han savnede en rigtig cremet pastaret midt i alt det her lchf. Pludselig kunne jeg ikke tænke på andet end spaghetti carbonara! Det er jo egentlig den idéelle lchf-ret, bortset liiige fra det dér pasta. Men æg, ost og evt. fløde – det er jo lige det, der ellers står på menuen herhjemme! Så jeg besluttede at give det en chance med min egen lchf-pasta, som jeg skrev om i går.

LCHF-pasta eller ej, så er spaghetti carbonara en ret heftig ret, som man godt kan slå mig lidt ud, hvis ikke den får lidt modspil fra kød og grøntsager. Derfor har vi altid snydt lidt og tilsat kylling og broccoli, når vi ellers har lavet carbonara herhjemme. Det er ikke særligt autentisk, og fra Milano til Palermo vil italienske mamas sikkert slå sig på lårerne og korse sig over, at vi kalder det for carbonara. Men for mig er det ægge-oste-sovsen, der gør det til carbonara, og om den vikler sig om pasta, broccoli eller kyllingestykker, er ikke så vigtigt for mig. Jeg nyder det alligevel i fulde drag! Og vigtigst af alt: jeg nyder også resten af min aften, efter at jeg har spist! Hvis du synes, det er for underligt, så steg en kyllingefilet ved siden af, og spis lidt blancheret broccoli til.

Når man laver italiensk mad, må man respektere italiensk kultur og glemme alt om at stå med målebæger og vægt fremme. Tag derfor målene som vejledende i opskriften her. Find din indre Mama Dolmio frem, drik et glas rødvin, og tænk på lædersko, sportsbiler og IC4-tog!

Spaghetti carbonara med kylling og broccoli

Spaghetti carbonara med LCHF-pasta, kylling og broccoli

  • 1 portion LCHF-pasta
  • 2 æg
  • 100 g parmesan
  • ½ dl fløde (kan udelades – nogle sværger til, at der ikke skal fløde i carbonara!)
  • Salt, peber
  • 100 g bacon i tern
  • Ca. ½ rødløg i strimler (brug fx resten til en god tomatsalat)
  • 2 kyllingefileter, skåret i strimler
  • Krydderier til kylling: hvidløg, oregano, basilikum, timian, salt og peber
  • ½ broccoli
  • Olivenolie til stegning

Skær lchf-pastaen i tynde strimler.

Rør æggene med revet parmesan, fløde, salt og peber.

Del broccolien i buketter, og blancher lynhurtigt i kogende vand. Stil til side.

Rist baconternene gyldne og sprøde på en pande. Brun imens kyllingekødet på en anden pande med krydderier.

Når baconternene er gyldne, kan du evt. lige hælde det værste fedt fra panden. Det er meget godt, at fedt er sundt på lchf, men branket baconfedt smager altså ikke supergodt. Så vil jeg hellere tilsætte lidt god olivenolie og stege i det. Tag evt. lidt bacontern fra til at pynte med.

Smid rødløget på panden, og steg, til det er klart. Tilsæt lchf-pasta, kylling og broccoli og til sidst æggemassen. Slyng hurtigt rundt på panden, og retten er færdig. LCHF-pastaen suger meget hurtigt sovsen til sig, hvis det får lov til at stå for længe. Smagen er dog stadig dejlig!

Servér fx med en skøn caprese med masser af frisk, dejlig basilikum!

Spaghetti carbonara med kylling og broccoli

4 kommentarer til “Spaghetti carbonara med kylling og broccoli (LCHF)Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *