Græsk yoghurt med sukkerfri abrikoskompot

Solskinsmorgenmad: græsk yoghurt med sukkerfri abrikoskompot

Græsk yoghurt med sukkerfri abrikoskompot

Denne lille, fine sag blev til, da jeg havde et par friske abrikoser til overs efter den skønne tarte tatin med abrikos, som jeg hyggede mig med forleden. Abrikoserne blev tryllet til sukkerfri abrikoskompot og serveret med græsk yoghurt og mandelflager. Simpelt og supersommerlækkert! Anretningen kan serveres som solskinsfarvet morgenmadsdessert – eller måske som sødt punktum på en hverdagsaften, hvor det skal være lidt ekstra hyggeligt.

Abrikoskompotten kræver sammenlagt ca. 5 minutters arbejdstid af dig, inkl. opvask. Og så 10 minutters kogetid, hvor du kan lave alt muligt andet. Det er da ret nemt ikke? Lav abrikoskompotten i god tid, så den kan nå at køle af. Kompotten vil sikkert også blive fantastisk med andre stenfrugter som blommer, nektariner og ferskner. Og rester af den smager i øvrigt dejligt på ost!

Græsk yoghurt med sukkerfri abrikoskompot

Græsk yoghurt med sukkerfri abrikoskompot


Græsk yoghurt med sukkerfri abrikoskompot (nok til 4 pers.)

Abrikoskompot:

  • 4 friske abrikoser
  • 2 spsk Sukrin Gold
  • 4 spsk vand
  • 1 lillebitte knivspids groft salt

Vask abrikoserne, skær dem i kvarte, og smid dem i en gryde med Sukrin Gold, salt og vand. Smid bare abrikosstenene med også – de giver fin smag (og mængden af blåsyre er ikke nær stor nok til at have nogen effekt!).  Bring i kog, og lad abrikoserne simre ved lav varme i ca. 10 minutter.

Tag gryden af varmen, fjern stenene, og splat abrikoserne lidt ud med en gaffel. Kom abrikoskompotten i et desinficeret glas, og stil det til afkøling.

Servering:

  • Græsk yoghurt, 10%
  • Mandelflager

Kom abrikoskompot i bunden af 4 glas. Kom et par spsk græsk yoghurt i hvert glas, og top med mandelflager.

0 kommentarer til “Solskinsmorgenmad: græsk yoghurt med sukkerfri abrikoskompotTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *