Squashbrød med blåbær

Sødt squashbrød med blåbær

Squashbrød med blåbær


Squash er billige for tiden. Og findes der mon en bedre måde at anvende squash på end at bage et sødt squashbrød med blåbær, smøre et tykt lag smør på og nyde det med en god kop te? Jeg tror det ikke.

Jeg kunne selvfølgelig også have kaldt mit squashbrød for en squashkage. Men det geniale ved at kalde det et squashbrød er, at det pludselig bliver legalt at sværte det til med iskoldt smør og spise 2 skiver i stedet for en.

Jow jow, det var ikke for sjov, at jeg gik på universitetet og læste retorik i 5 år!!

Squashbrød med blåbær

Nå, tilbage til squashkagen squashbrødet. Jeg har brugt mandelmel som mel og stabiliseret det med lidt arrowrootpulver. Arrowroot er et lowcarb-produkt, som, kort fortalt, kan give den “seje” krumme, som gluten giver, og som altså er svær at genskabe i glutenfrit brød. Det kan købes i helsekosten, og jeg har smidt et link i ingredienslisten til webbutikken Viivaa.dk, hvor du kan bestille det. Det er ovenikøbet sat ned fra 64,50 til 39 kr. lige nu. Én krone sparet er jo som bekendt én krone tjent…

Jeg har i øvrigt lige lavet en ny underside her på bloggen, som hedder “I mine køkkenskabe” på opfordring af en god veninde. Her kan du læse om de forskellige specialprodukter, jeg bruger i mine opskrifter.

Squashbrød med blåbær

Mit squashbrød er krydret med allehånde, kanel og vaniljepulver og har en skøn, juleagtig duft. Blåbær og pecannødder giver både knas, sødme og tekstur til brødet. Og squashen gør det supersaftigt. Alt i alt er det bestemt ikke et brød, hvor du sidder og tænker, at du spiser grøntsager eller helsekost. Fik jeg sagt, at det smager virkelig, virkelig godt?!

Nyd dit squashbrød  – og ha’ en dejlig weekend! Jeg vil snart drage til fødselsdag for min søde svigerinde, Iben og glæder mig allerede til en hyggelig aften.

Husk at tjekke bloggen i morgen, hvor der er endnu en giveaway på vej.

Squashbrød med blåbær

Squashbrød med blåbær


Sødt squashbrød med blåbær

Bland de tørre ingredienser i en skål: mandelmel, arrowroot, HUSK, salt, bagepulver og krydderier.

Bland de våde ingredienser i en anden skål: smeltet smør, sukrin Gold og æg.

Bland de tørre og de våde ingredienser sammen.

Riv squashen, hak pecannødderne, og vend begge dele i sammen med blåbær.

Kom i en franskbrødsform, og bag ved 180 grader i 40 minutter.

Servér med et godt lag koldt smør og en god kop te til. Stikkelsbærmarmeladen er heller ikke et dårligt match.

Squashbrød er meget fryseegnet – især hvis du skærer det i skiver og fryser det ned med mellemlægspapir imellem skiverne. En tur på brødristeren, så er det lækkert, lunt og klar til en god hyggestund.

Squashbrød med blåbær


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

2 comments on “Sødt squashbrød med blåbærTilføj din

  1. Mandelmelet kan vel godt erstattes SF halv mængde fedtreduceret mandelmel ? Synes ofte det giver en lidt bedre konsistens

    1. Altså jeg ville ikke vælge at gøre det, da jeg netop er helt vild med konsistensen her og ikke bryder mig om den konsistens, som det fedtreducerede mel giver. Men hvis du bedre kan lide det, så prøv endelig.

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: