Snickers-islagkage

Snickers-islagkage

Snickers-islagkage


I går var det min fødseldag! 33 somre rundede jeg. Og selvom mine venner sødt siger: “tillykke med de 29”, så jeg faktisk ingenting imod at være rundet de 30. Jeg befinder mig glimrende i 30’erne – langt bedre, end jeg nogensinde gjorde i mine 20’ere. Så jeg går glad og frimodig ind i mit 34. leveår og håber, at det bringer en masse godt med sig. Hvis jeg kan få bare halvt så mange fantastiske oplevelser, nye udfordringer, berigende venskaber og personlige succesoplevelser som i mit 33. leveår, men slippe for at miste flere mennesker, jeg elsker, ville det være helt fint med mig.

Jeg er i hvert fald kommet godt fra start! Jeg holdt fødselsdag sammen med en lille håndfuld af mennesker, jeg holder særligt af: Andreas, selvfølgelig, og så 3 gode venner, som havde været så søde ikke at være taget på ferie på min fødselsdag.Til dessert serverede jeg denne heftige Snickers-islagkage, der er stærkt inspireret af en opskrift fra “Lykken er is”, som jeg anmeldte tidligere på året. Jeg har twistet opskriften lidt, så den er blevet lidt mere lchf-venlig  – eller i hvert fald blodsukkervenlig. Det er en kaloriebombe, men ikke en af den slags, som sender mit blodsukker helt på rutschetur. Den sender én direkte i gulvet efter 1 stykke – og så er man MÆT bagefter!

Snickers-islagkage

Islagkagen består af en chokoladebund, chokoladeis, karamelcreme, salte peanuts og peanutbutteris. Jeg har brugt mine egne chokoladelækre dadelkugler som bund for islagkagen. De fungerer enormt godt og giver dejligt knas og “chewyness” til kagen. Chokoladeisen er to die for! Den er tung og chokoladelækker – og hvis jeg var mindre forfængelig, ville jeg vise jer et billede af mig selv med chokolade smurt ud i hele krydderen som en anden 5-årig, efter at jeg havde slikket skålen og dejskraberen ren. 😉

Karamelcremen har jeg “snydt” lidt med. Jeg har brugt en dåse kondenseret mælk, som jeg har kogt ind til dulche de leche. Det er jo hverken sukkerfrit eller lchf-venligt, men hey, det var min fødselsdag, og det smagte herligt! Du kan også forsøge dig med enten dadelkaramel eller flydende karamel, hvis det skal være lidt mindre kriminelt.

Snickers-islagkage


Der er en del forskellige processer i Snickers-islagkagen, men hvis du planlægger det godt, er det slet ikke så slemt. Her er mit forslag til arbejdsgang:

Dagen før:
 • Lav karamelcremen, og sæt på køl
 • Lav bunden, og sæt på køl
Formiddagen inden servering:
 • Lav ismassen til peanutbutterisen, og sæt den i køleskabet.
 • Lav chokoladeisen, og kør den på ismaskinen, mens peanutbutterisen køler ned. Chokoladeismassen bliver nemlig knapt så varm, så den kan godt gå direkte i ismaskinen.
 • Chokoladeisen skal bruge mindst 1-2 timer i fryseren for at stivne. Jeg var lidt i tidsnød, så jeg måtte tilsætte karamel og peanutbutteris, før chokoladeisen havde sat sig (allerede efter ½ time). Det gik helt ok, men sæt gerne bedre tid af, end jeg gjorde, hvis dit resultat skal være helt knivskarpt.
 • Kør peanutbutterisen på ismaskinen, ca. 2 timer efter chokoladeisen. Fordel først karamelcreme med hakkede peanuts over den indfrosne chokoladeis og dernæst peanutbutteris. Sørg for, at hele islagkagen har god tid til at fryse ind og sætte sig – helst 4 timer eller mere.
 • Gør smeltet chokolade og hakkede peanuts klar til pyntning.
 • Tag islagkagen ud af fryseren og pynt den 10 minutter inden servering.

Hvis du ikke ejer en ismaskine, kan du sikkert sagtens bare hælde ismasserne direkte i springformen uden at røre dem først. Så skal der nok bare sættes ekstra tid af til indfrysning, og din islagkage bliver knapt så cremet i konsistensen.

Snickers-islagkage


Snickers-islagkage

(Til 8-10 pers.)

Bund:

Lav en dobbeltportion af dadelkuglemassen, og pres den ud i bunden af en springform (Ø24) beklædt med film.

Chokoladeis:

 • 250 g mørk chokolade
 • ½ dl fløde
 • 2,5 dl sødmælk
 • 100 g kokossukker

Smelt chokolade og fløde i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og rør mælk og sukker i. Kør på en ismaskine til en stadig lidt flydende ismasse, og fordel over kagebunden. Sæt springformen i fryseren.

Karamelsovs med peanuts:

 • 1 dåse kondenseret mælk
 • 50-100 g salte peanuts

Laves aftenen før: Kom dåsen i en gryde, dæk med vand, og lad den koge ved lav varme i 3 timer. OBS: Dåsen skal være dækket af vand hele tiden – ellers risikerer du, at den eksploderer ud over køkkenet. Tag dåsen op af vandet, og lad den køle ned i 1 time. Åbn dåsen, og du har nu en dejlig karamel, som kan bruges både til islagkagen her og mange andre dejlige ting.

Når chokoladeisen har sat sig, skal karamellen oven i. Jeg kom den i en sprøjtepose og lavede tykke ringe. Det gav en fin og sjov effekt i den færdige kage. Hvis din karamel er tyndtflydende nok, kan du også bare smøre den ud over. Drys hakkede peanuts over, og sæt på frys igen.

Peanutbutteris:

 • 100 g peanutbutter
 • 2,5 dl sødmælk
 • 100 g kokossukker
 • 1 nip salt

Kom alle ingredienser i en gryde, og varm langsomt op, til peanutbutteret smelter. Tag gryden af varmen, stavblend massen, køl ned, og kør på en ismaskine.

Fordel peanutbutterisen over karamel/peanuts-laget, og sæt islagkagen på frys, til den skal serveres (min. 4 timer, vil jeg mene).

Pynt:

 • Flydende smeltet chokolade
 • Hakkede peanuts

Pynt den færdige islagkage med flydende, smeltet chokolade og hakkede peanuts.


Snickers-islagkage

1 comment on “Snickers-islagkageTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: