Snaskede blomkåls-ostebrød

Snaskede blomkåls-ostebrød

Snaskede blomkåls-ostebrød


Jeg har længe haft lyst til at prøve de her snaskede blomkåls-ostebrød, som jeg har set på flere amerikanske blogs. Kender I det, når man har opbygget en forventning til, at noget må være vildt lækkert, og man så bliver vildt skuffet når man prøver det? Det var IKKE tilfældet her! Blomkåls-ostebrødene levede fuldt ud op til mine forventninger – and then some!

Selvfølgelig kan man godt smage, at det ikke er de originale ostebrød, man fik på pizzariaer i de gode, gamle 90’ere, da kulhydrater stadig var in! Men for en blomkålsversion er de virkelig lækre – især dyppet i en spicy tomatsalsa. Og så var de ikke engang så besværlige at lave, som jeg havde troet.

Jeg anbefaler dem som snack, fx til en øl med vennerne. Og så må jeg straks tilstå, at jeg faktisk kom til at spise dem til aftensmad – da de stod dér, helt nybagte, gyldne og snaskede, var de pludselig mere tillokkende end den rest kylling, jeg havde stående i køleskabet. Men Meatfree Monday skulle jo også være så moderne! 😉

Snaskede blomkåls-ostebrød

Snaskede blomkåls-ostebrød


Cheesy blomkålsbrød

  • 200 g blomkål
  • 150 g revet ost – jeg brugte mozarella og cheddar, halv af hver
  • 2 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk pofiber
  • 1-2 spsk oregano + ekstra til pynt
  • Salt og peber
  • 50 g revet ost til drys

Hak blomkål til fin ris i en foodprocessor. Kom i en skål, og overhæld med kogende vand. Tilsæt lidt salt til vandet, og lad det ståi et par minutter. Pres al vandet ud af blomkålen. Nogle bruger et ostelærred – jeg klarer mig med en finmasket si, mine hænder og lidt stædighed.

Kom blomkål, revet ost, æg, presset hvidløg, pofiber og krydderier op i en skål, og rør godt sammen. Fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir. Det fylder ca. halvdelen af pladen.

Snaskede blomkåls-ostebrødSæt i en 200 grader varm ovn, og bag på varmluft i 25 minutter. Tag pladen ud, og brug en pizzaskærer til at markere stave i brødet. Drys det sidste ost på, og giv det 5 minutter mere – eller til osten er smeltet og let gylden.

Del brødet i stave, drys med oregano, og servér med tomatsalsa (jeg var doven og brugte bare den fra Santa Maria.)

Blomkåls-ostebrødene smager helt klart bedst lune og nybagte, men prøv evt. at varme dem på en brødrister, hvis du – mod forventning – skulle stå tilbage med en rest!

8 kommentarer til “Snaskede blomkåls-ostebrødTilføj din

  1. Hhhhmmm har lavet det her “brød” til aften, og det var super lækkert. Jeg var dog lidt doven og brugte bare rå blomkål, det fungerer også upåklageligt 🙂

  2. Så står der igen Fru Kofoeds mad på menuen. Har lige skubbet en plade af disse brød i ovnen. Tænker, at de skal nydes med resterne af peberfrugts-pestoen fra i går

    1. Fantastisk! I er jo snart officielle opskrift-testere hjemme hos jer 😉 Tror, peberfrugtpestoen vil være fantastisk til…

  3. Har set denne opskrift og har glædet mig meget længe til at prøve den? Så lige nu ( 16-05-15 kl. 1355) har jeg sat “dejen/brødet” i ovnen og venter med spænding …..?

  4. Hej Louise.
    Jeg vil gerne prøve at lave disse brød som lyder vildt lækre. Men jeg har aldrig hørt om “pofiber” der står i opskriften. Hvad er det? Jeg har husk fiber i skabet men måske er det slet ikke i nærheden af ” pofiber”?
    Mange hilsner Maja ?

    1. Hej Maja
      Pofiber er fibre udvundet af kartoffel. De har et lavt kulhydratindhold og er gode til at binde dej sammen og gøre brød mere “sprøde”. De kan til nød erstattes af HUSK, men så bliver dejen mere fugtig og saftig i stedet for sprød. Man kan købe pofiber i flere helsekostforretninger eller på nettet – her fx: http://www.viivaa.dk/semper-pofiber.html
      Vh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *