Shepherd's pie

Shepherd’s pie

Shepherd's pie


Shepherd’s pie er noget af det ypperligste comfort food, der findes – efter min mening 🙂 Lækker, fyldig kødsovs toppet med snasket, gylden mos og let gratineret med ost. Lige sådan noget mad, der er godt på en grå og våd vinterdag.

Jeg elsker mad, der skal i ovnen. Så har man tid til at vaske op og rydde køkkenet op, mens det står i ovnen og bliver færdigt. Og når maden er klar, kan man sætte sig til bordet og nyde både den dejlige mad og ikke mindst det faktum, at der næsten ikke er noget oprydning tilbage bagefter 🙂 En anden god ting ved shepherd’s pie er, at det er genial restemad. Så bare lav en god stor portion!

Shepherd's pie

Shepherd's pie

Den traditionelle kartoffelmos i Shepherd’s pie er i min lchf-venlige version skiftet ud med mos af græskar og selleri. 2 grøntsager, der klæder hinanden rigtig godt. Hvis du spiser striks lchf og gerne vil undgå rodfrugter, kan du lave mosen på blomkål i stedet.

Jeg havde serveret selleri-græskar-mos til en gryderet dagen i forvejen og havde lavet en dobbeltportion i den anledning for at have nok til min shepherd’s pie. Det lettede arbejdet i køkkenet rigtig meget og kan godt anbefales. Du kan også sagtens lave Shepherd’s pie på en rest kødsovs. Det er i det hele taget en ret, man kan trylle rigtig meget med. Det vigtigste er, at den får masser af smag og et godt modspil fra en syrlig salat – fx hvidkålssalaten fra i går.

Shepherd's pie


Shepherd’s pie

(4 personer)

Kødsauce:

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • Et skvæt rødvin (eller rød balsamico)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1-2 spsk. kalvefond
  • 1-2 spsk tomatpuré
  • Krydderier: oregano, timian, sød paprika og cayennepeber – smag selv til. Selvfølgelig også salt og peber 🙂
  • Smør/olie til stegning

Selleri-græskarmos:

  • ½ selleri
  • ½ butternut squash
  • 25 g smør
  • En god sjat fløde
  • Ca. ½ dl friskrevet parmesan
  • Krydderier: salt, peber og muskatnød
  • Evt. lidt citronsaft til at smage til med

Lav først en dejlig kødsovs: Svits fintsnittet og hvidløg i god med fedtstof. Tilsæt oksekød, og brun.

Hæld en sjat rødvin ved, og lad alkoholen koge af. Tilsæt hakkede tomater, kalvefond og tomatpuré. Lad det småboble uden låg, så noget væsken fordamper, mens du smager til med krydderier.

Mosen kan du faktisk godt lave en dag i forvejen, hvis du alligevel skal spise mos til en anden ret. Ellers er det bare at koge græskar og selleri (i grove tern) i ca. 15 minutter, hælde vandet fra, mose med smør, parmesan og fløde, og smage til med krydderier og evt. citronsaft.

Fordel kødsovsen i et smurt ovnfast fad. Smør grøntsagsmosen oven på i et tykt lag. Drys med parmesanost.

Sæt i ovnen i ca. 25 minutter på 200 grader. Giv gerne din shepherd’s pie 1 minut eller 2 på grill til allersidst – så bliver osten smuk, gylden og lækker.

Giv gerne retten et drys persille inden servering, og spis gerne en grov, syrlig kålsalat til.

0 kommentarer til “Shepherd’s pieTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *