Shakshuka med aubergine

Shakshuka med aubergine

Shakshuka med aubergine


Lige siden jeg lavede grøn shakshuka for noget tid siden, har jeg haft lyst til at afprøve dens røde fætter, shakshuka med aubergine, tomat og andet godt. I dag fik jeg gjort alvor af det, og det var virkelig godt.

Shaksuka er en nordafrikansk ret bestående af æg tilberedt på grøntsager. Svits nogle grøntsager, tilsæt hakket tomat og spicy krydderier, smuldr feta udover og slå til sidst et par æg ud over det hele. Sæt hele herligheden i ovnen, og 5-7 minutter senere er der lækker mad. Det ser måske lidt skørt ud, men det smager rigtig dejligt.

Shakshuka kan spises som morgenmad eller frokost – eller som vegetarisk aftensmad, evt. flankeret af en salat og måske noget brød.

Shakshuka med aubergine

Du kan bruge mange forskellige grøntsager til shakshuka. Jeg faldt over de sødeste små miniauberginer hos en grønthandler forleden. De skreg nærmest på at blive puttet i en lækker ret. Du kan også sagtens bruge squash, fennikel, grønne bønner, græskar og bladselleri i din shakshuka.

Den røde shakshuka med aubergine blev noget mere krydret end den grønne version med spinat. Det spicy kick fra spidskommen og cayennepeber varmede godt på en iskold vintermandag og gav mæthed i mange timer.

Shakshuka med aubergine


Shakshuka med aubergine

(1 person)

  • 2 mini-auberginer eller ca. 1/4 almindelig aubergine
  • ½ rødløg
  • 1/4 rød peber
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl most tomat eller hakket tomat
  • 30-50 g feta
  • 2 æg
  • Salt og peber
  • 1 godt drys spidskommen, 1 knivspids cayennepeber
  • Frisk eller tørret timian
  • Olivenolie til stegning
  • Sriracha eller sambal oelek til servering

Skær auberginen i grove tern. Skær rødløg og rød peber i tynde skiver, og hak hvidløget fint.

Varm en lille pande op med olie. Steg aubergineternene let sprøde. Tilsæt løg, peberfrugt og hvidløg, og steg videre. Tilsæt tomat og krydderier, og smag til.

Smulr feta udover, og slå de to æg ud på panden.

Sæt panden i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 5-10 minutter, eller indtil æggehviderne er nogenlunde faste. Du kan også lægge låg på panden og lade æggene dampe – jeg syntes, det virkede bedre med ovnen.

Tag din shaksuka med aubergine ud af ovnen, drys med salt og peber – giv den evt. et par strejf sriracha/sambal oelek, og server. Husk at prikke hul på æggeblommerne, så de kan rende ud over det hele og gøre det dejligt snasket!

Shakshuka med aubergine

0 kommentarer til “Shakshuka med aubergineTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *