Coleslaw

Seriøst god coleslaw

Coleslaw


For nogle dage siden eksperimenterede jeg med at lave Pulled Beef i min Crockpot. Kødet drillede mig lidt – det blev faktisk først rigtig godt, da vi på andendagen smed resterne på panden med masser af smør og krydderier. Du godeste, det var lækkert! Opskriften kommer en af dagene – jeg vil bare gerne have helt styr på processen med kødet først. Nå, men coleslaw må man jo have til sådan en ret – og det passer mig glimrende, for jeg æææælser coleslaw!

Som regel laver jeg bare den nemme version af coleslaw – en hurtig dressing på yoghurt og mayo og så snittet kål og gulerod i. I går til frokost præsterede jeg den endnu hurtigere version af coleslaw, nemlig den man køber i en pakke i Netto med snittede grøntsager og dressing i en seperat pose. Den var faktisk overraskende god.

Men hvis det skal være helt rigtigt, skal man faktisk marinere sine grøntsager i en eddikemarinade først og så komme dem i yoghurtdressingen. Det er et ekstra led i processen, men det kan virkelig godt betale sig. Man får en mere snasket coleslaw og en mere intens smag.  Yum!

Jeg brugte spidskål og gulerod i min coleslaw og supplerede med fennikel – det giver et dejligt “kick” til smagen. Coleslaw’en blev serveret sammen med pulled beef i grøntsagsfladbrød – total lækker, junkfood-agtig aftensmad. Coleslaw gør sig også virkelig godt til en hakkebøf eller til sprødstegt kylling. Perfekt til sommerens grill-måltider, som jeg glæder mig til mange af.

Coleslaw


Coleslaw

(til 4 personer)

 • 600 g grønt – jeg brugte spidskål (300 g), gulerødder (200 g) og fennikel (100g)

Marinade:

 • ½ dl æbleeddike
 • 2 spsk sød sennep – fx Frenchs
 • 2 tsk salt
 • 1 godt skvæt akaciehonning

Dressing:

 • 1 dl creme fraiche 18%
 • 1 dl yoghurt naturel
 • 1 dl mayonnaise – fx Hellmanns
 • 1-2 tsk grovkornet sennep
 • 1 spsk lime- eller citronsaft
 • Et lille skvæt honning
 • Salt og peber

Snit/riv grøntsagerne groft. Jeg foretrækker at bruge julienne-indsatsen i min foodprocessor.

Rør marinaden sammen, og kom den sammen med grøntsagerne i en stor plastikpose. Luk forsvarligt, ryst indholdet godt rundt, og læg posen på køl i ca. ½ time.

Rør dressingen sammen, smag til – der må gerne være godt med smag, synes jeg, men husk, at grøntsagerne har trukket smag og ikke mindst syre fra eddiken i marinaden, så hold lidt igen.

Vend dressingen med de marinerede grøntsager, og lad gerne coleslaw’en trække et par timer på køl inden servering.

Servér fx til pulled turkey, pulled beef, pulled pork – eller bare til en god hakkebøf eller burger!

3 comments on “Seriøst god coleslawTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: