Bladselleri og jeg – vi har ikke det bedste forhold! Jeg kan selvfølgelig bruge det i sovser og sammenkogte retter. I rå tilstand går det dog knapt så godt. Men det har jeg besluttet mig for at gøre noget ved. Jeg vil nemlig gerne kunne nyde alle slags grøntsager i grøntafdelingen – også selvom det kræver lidt øvelse.
For godt 10 år siden brugte jeg ½ år på at lære mig selv at spise peberfrugt, som jeg altid har HADET som pesten. I dag elsker jeg peberfrugt og køber det næsten hver eneste uge.
Det må være muligt at få et ligeså godt forhold til bladselleri.
Et af tricksene, som jeg har lært, hvis man har det stramt med bladselleri, er at skrælle det. Ja, det kan man nemlig godt med bladselleri. Hvis du fjerner det yderste, trevlede lag på den rillede side af bladselleri, får det en glattere overflade og en mildere smag. Det er i virkeligheden lidt som med en gulerod: der er skrællen også kraftigere og mere bitter i smagen end selve gulerodskødet.
Et andet vigtigt trick er selvfølgelig at spise bladselleri sammen med noget, der smager rigtig dejligt. Her kommer peanutbuttercremen ind i billedet. Helt simpelt: peanutbutter rørt med flødeost. Det smager dejligt, salt, let sødligt og aromatisk. En rigtig god makker til den lidt skarpe bladselleri.
Gulerødder og agurkestave smager i øvrigt også dejligt dyppet i peanutbuttercremen.
Selleristave med peanutbuttercreme
- 50 g peanutbutter
- 50 g flødeost, fx philadelphia
- 2-3 bladselleristave
- Evt. gulerødder
Pisk peanutbutter og flødeost godt sammen med elpiskeren.
Rens bladselleristavene, og skræl dem let på den rillede side, så de får en glat overflade og bliver fri for de grove tråde.
Dyp selleristave (og evt. lidt gulerodsstave) i peanutbutterdippen.
Tip til at stoppe madspild:
Toppene af bladselleriet – dem skal du endelig ikke smide ud. Skyl dem, frys dem ned, og brug dem, når du skal koge suppe, fx på et hønseskrog. De giver fantastisk smag til din fond!
0 comments on “Selleristave med peanutbuttercreme (og hvordan man overkommer sit had til bladselleri)”Tilføj din