Saltmandler med røget paprika

Saltmandler med røget paprika

Saltmandler med røget paprika


For noget tid siden lavede jeg de her saltmandler med røget paprika. En nem, sund og superlækker snack, som er perfekt at sætte på bordet sammen med en lille “before dinnner drink” en hyggelig aften – eller bare til en eftermiddag, hvor man er lækkersulten!

Du kan sagtens lave saltmandlerne uden paprika eller forsøge dig med alle mulige andre krydderier – fx cayennepeber, kanel, karry, eller hvad du kan finde på. Jeg lavede også en version med lakrids – de fik bare ikke helt nok knald på lakridssmagen, heller ikke selvom jeg vendte dem med ekstra lakridspulver efterfølgende. Den røgede paprika fungerer til gengæld helt perfekt og giver en lækker dybde i smagen til de salte mandler.

Lav endelig en god portion af saltmandlerne – herhjemme har de i hvert fald en tendens til at forsvinde som dug for solen meget hurtigt… 😉

Saltmandler med røget paprika


Saltmandler med røget paprika

  • 200 g mandler
  • 3½ spsk groft salt
  • 1-2 tsk røget paprika
  • 2 dl. vand

Bring vandet i kog. Tilsæt salt og røget paprika, og kog, til det er opløst. Tilsæt mandlerne, og giv gryden et opkog. Tag gryden af varmen, og lad mandlerne trække i saltopløsningen 15 min.

Si vandet fra, og hæld mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv dem 20 minutter på 150  grader, og lad dem køle af på en rist med bagepapir ca. ½ time.

Opbevar saltmandlerne i et en lufttæt beholder, fx et glas, eller i en papirspose.

0 kommentarer til “Saltmandler med røget paprikaTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *