Saltbagte kastanjer

Saltbagte kastanjer

Saltbagte kastanjer


Saltbagte kastanjer er simpelthen noget af det mest hyggelige, efterårsagtige, jeg ved. At sidde og brænde nallerne lidt, når man piller kastanjerne og få fedtede fingre af alt det smør, man skal have smurt på – det trækker minder helt tilbage fra min tidligste barndom, hvor vi altid fik saltbagte kastanjer om efteråret.

Det er så simpelt at lave saltbagte kastanjer, at man nærmest ikke engang kan kalde det en opskrift – det er bare at skære et snit i kastanjerne, sætte dem i et fad fyldt med salt og bage dem i ovnen i 30-40 minutter. De kan serveres med alle mulige former for dip og dyppelse – guacamole, hummus, creme fraiche-baseret dip eller kryddersmør. Jeg foretrækker nu den helt klassiske, enkle, kolde smør til mine saltbagte kastanjer.

Selvom kastanjer vistnok klassificerer sig og også smager som en nød, har de et meget lavt fedtindhold (2,7 g/100g) og et ret højt kulhydratindhold (40,7g/100g) (Kilde: Foodcomp), så hvis du spiser striks LCHF er det en god idé ikke at gå helt amok i kastanjerne. Men et par stykker med masser af smør til går nok på en mørk, kold og hyggelig efterårsaften.

Saltbagte kastanjer


Saltbagte kastanjer

  • Kastanjer
  • Masser af salt

Fyld et ovnfast fad halvt op med salt. Nok til, at kastanjerne kan stå i det – de skal ikke være dækket.

Skær eller klip et kryds i toppen af kastanjerne. Fordel dem i fadet, og bag dem ved 180-200 grader i 30-40 minutter.

De saltbagte kastanjer pilles ved bordet og serveres fx med iskoldt smør. Et koldt glas hvidvin til er bestemt ikke tosset.

Salten kan i øvrigt sagtens genbruges, hvis du skal bage flere kastanjer i løbet af sæsonen. Så bare lad det stå i fadet.

0 kommentarer til “Saltbagte kastanjerTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *