Salat med rucola og appelsin

Salat med rucola og (blod)appelsin

Salat med rucola og appelsin


Sommetider rammer man lige den dér helt perfekte smagskombination i en salat, som gør, at man tager en bid – og så skovler man resten ned! Sådan var det med denne her salat.

Ruccolaens let pebrede smag bliver fremhævet af sennepsvinaigretten og får sødt og saftigt modspil fra blodappelsinen. Den bløde, salte feta og de sprøde pinjekerner binder det hele sammen – og det samlede resultat er bare en lækkerbisken både for ganen og for øjet.

Salat med ruccola og appelsin

Eneste lille torn i øjet er den dér blodappelsin. Den skulle have været knaldende rød og have set noget så fabulous ud oven på den mørkegrønne ruccola. Men desværre var Nemlig.com kommet til at sende mig deres absolut mest blodfattige blodappelsin, som mest af alt lignede en almindelig appelsin med røde hunde. Oh well, man kan ikke vinde hver gang. 😉

Uanset om appelsinen er gul, orange eller rød, så er det i hvert fald en smuk salat, som vil klæde ethvert middagsbord, uanset om der er svin, kylling, ko, fisk eller måske vegetarmad på menuen. Ikke mindst vil den være helt genialt til sommerens grillaftener, på en buffet – eller bare på en helt almindelig mandag aften i marts, hvor der skal lidt ekstra kulør på tilværelsen 🙂

Salat med ruccola og appelsin

Salat med ruccola og appelsin


Salat med rucola og (blod)appelsin

  • 3-4 gode håndfulde rucola
  • 1 blodappelsin (almindelig appelsin kan også bruges)
  • Feta efter behov
  • 2 spsk pakistanske pinjekerner

Sennepsvinaigrette:

  • 1 tsk grovkornet sennep
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvid balsamico

Skyl og slyng rucolaen. Pil blodappelsinen, og skær den i skiver.

Læg rucolasalaten på et fladt fad, og fordel skiver af blodappelsin og smuldret feta ud over.

Pisk dressingen sammen, og dryp over salaten.

Rist pinjekernerne på en tør pande, og drys over inden servering.

0 kommentarer til “Salat med rucola og (blod)appelsinTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *