Sommetider rammer man lige den dér helt perfekte smagskombination i en salat, som gør, at man tager en bid – og så skovler man resten ned! Sådan var det med denne her salat.
Ruccolaens let pebrede smag bliver fremhævet af sennepsvinaigretten og får sødt og saftigt modspil fra blodappelsinen. Den bløde, salte feta og de sprøde pinjekerner binder det hele sammen – og det samlede resultat er bare en lækkerbisken både for ganen og for øjet.
Eneste lille torn i øjet er den dér blodappelsin. Den skulle have været knaldende rød og have set noget så fabulous ud oven på den mørkegrønne ruccola. Men desværre var Nemlig.com kommet til at sende mig deres absolut mest blodfattige blodappelsin, som mest af alt lignede en almindelig appelsin med røde hunde. Oh well, man kan ikke vinde hver gang. 😉
Uanset om appelsinen er gul, orange eller rød, så er det i hvert fald en smuk salat, som vil klæde ethvert middagsbord, uanset om der er svin, kylling, ko, fisk eller måske vegetarmad på menuen. Ikke mindst vil den være helt genialt til sommerens grillaftener, på en buffet – eller bare på en helt almindelig mandag aften i marts, hvor der skal lidt ekstra kulør på tilværelsen 🙂
Salat med rucola og (blod)appelsin
- 3-4 gode håndfulde rucola
- 1 blodappelsin (almindelig appelsin kan også bruges)
- Feta efter behov
- 2 spsk pakistanske pinjekerner
Sennepsvinaigrette:
- 1 tsk grovkornet sennep
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk hvid balsamico
Skyl og slyng rucolaen. Pil blodappelsinen, og skær den i skiver.
Læg rucolasalaten på et fladt fad, og fordel skiver af blodappelsin og smuldret feta ud over.
Pisk dressingen sammen, og dryp over salaten.
Rist pinjekernerne på en tør pande, og drys over inden servering.
0 comments on “Salat med rucola og (blod)appelsin”Tilføj din