Jeg elsker mad med masser af smag! Og gerne også masser af snask! 🙂 Denne her måltidssalat har begge dele: spicy kylling, sprøde falafler, masser af knasende, farvestålende grønt – altsammen snasket ind i en fyldig, lækker tahindressing.
Falaflerne – ja, de er hverken hjemmelavede eller lchf. Jeg faldt over dem under et indkøb og kunne ikke stå for dem. Du kan undlade dem, hvis du spiser striks lchf. Og hvis du er virkelig ambitiøs i køkkenet, kan du jo lave dine egne 🙂
Og så lige en hurtig besked om valnødde-giveaway’en: jeg ændrede jo reglerne i går og udloddede den første af de 3 valnødde-præmier til den, der først smed et billede, hvor valnødder indgik, op på Instagram. Og så skal jeg love for, at tingene tog fart! Næsten så meget, at jeg mistede overblikket for en stund 🙂 Men så vidt, jeg kan se, var Simone Ramgill den første, der lagde et billede op – så du er den første vinder, Simone! Hurra, tillykke! 🙂
Men fortvivl ej, alle I andre! Der er stadig 2 præmier tilbage, og jeg trækker lod på mandag efter kl. 12. Så I kan stadig nå at vinde 🙂
Men nu til salaten:
Salat med kylling, falafler og tahindressing
(Til 2 personer)
Salat:
- ½ sommerkål, spidskål el.lign.
- ½ agurk
- 7-8 cherrytomater (gerne i forskellige farver)
- 1/4 peberfrugt
- 2 forårsløg
- 1 avocado
- 1 håndfuld blåbær
Fyld:
- 2 små kyllingebryster
- Spidskommen, koriander og paprika
- Salt og peber
- 1 fed hvidløg
- Olie til stegning
- 1 pakke falafler (jeg brugte en pakke fra Naturli’ med 180 g i)
- Evt. et par håndfulde revet cheddar (kan udelades)
Dressing:
- 1 tsk tahin
- Saft af ½ lime
- 1½ dl creme fraiche 18%
- 1 fed presset hvidløg
- ½ tsk sambal oelek
- 1 håndfuld frisk koriander eller persille eller en blanding
- Stødt koriander og spidskommen
- Et par dråber flydende sødemiddel eller honning
- Salt og peber
Snit grøntsagerne, og anret dem på et stort fad. Drys med skyllede blåbær.
Krydr kyllingebrysterne i hvidløg og krydderier, og steg dem ca. 6 minutter på hver side i rigeligt smør og olie. De sidste 5 minutter steger falaflerne med.
Rør dressingen sammen, og smag til.
Skær det stegte kyllingekød ud i passende stykker, og anret oven på salaten sammen med falaflerne. Drys evt. med revet cheddar, så det smelter lidt
Dryp rigeligt med dressing over salaten, og servér.
0 comments on “Salat med kylling, falafler og tahindressing”Tilføj din