Rosenkål med parmesan og pinjekerner

Rosenkål med parmesan og pinjekerner

Rosenkål med parmesan og pinjekerner


Varm rosenkål har aldrig været højt på ønskelisten herhjemme, når der blev lavet madplan. Min far elsker det til gengæld! Han er så hardcore, at han bare spiser kogt rosenkål uden hverken sovs eller noget. Så da jeg lavede mad hjemme hos ham forleden, syntes jeg, at han skulle forkæles med yndlingsspisen – men i et kompromis, hvor vi andre også kunne være med. Jeg kan nemlig godt selv spise kogt rosenkål – men der skal rigtig meget smag til, før jeg nyder det!

Parmesan, pinjekerner, hvidløg og smør – det kan jo få nærmest alt til at glide ned. Så jeg biksede lidt rundt med det og kom frem til denne her ret, som faktisk blev rigtig god. Så god, at selv Andreas godkendte, at jeg måtte lave det herhjemme engang imellem – og han er ellers indædt modstander af varm rosenkål!

Rosenkål med parmesan og pinjekerner

Retten blev lavet lidt på slump, lykke og fromme. Det var min debut med varm rosenkål, og det var learning by doing. Min ene storebror og min svoger stod i køkkenet ved siden af mig og spurgte flere gange bekymret, om jeg vidste, hvad jeg lavede. “Skal de nu også koge så længe?”, “Hvad skal der nu ske?”, “Skal det også i?” osv. Jeg elsker at lave mad på den måde, hvor jeg opfinder retten undervejs – også selvom min omverden får et lidt panisk glimt i øjet undervejs 😉

Jeg fik ikke taget så mange mål, og de gange hvor jeg har lavet det herhjemme, har jeg faktisk også været frygtelig doven med måleapparaterne. Så der er ikke så mange mængdeangivelser i opskriften. Betragt det som inspiration – og som en bekræftelse på, at man godt kan spise varm rosenkål, selvom man er under 70! 😉

Rosenkål med parmesan og pinjekerner
Sådan her kan retten også se ud, når der kommer bacon i! Mmm, bacon…

Rosenkål med parmesan og pinjekerner

  • 250 g rosenkål
  • Olie og smør til stegning
  • 1-2 fed hvidløg
  • Honning
  • Hvid balsamico eller æbleeddike
  • Evt. lidt citronsaft
  • 3-4 spsk pinjekerner (mandelsplitter kan også bruges)
  • 3-4 spsk revet parmesan
  • Salt og peber
  • Evt. lidt stegte bacontern (kan udelades)

Gør rosenkålene i stand (fjern stokken og de yderste blade, og rens dem), og blanchér dem i kogende, letsaltet vand i 3-4 minutter. De skal ikke være kogt igennem, bare lige mørnet let. Hæld vandet fra, og overhæld dine rosekål med iskoldt vand, så kogningen stopper.

Imens rosenkålen koger, kan du riste pinjekernerne på en tør pande og lægge dem til afkøling på et stykke køkkenrulle.

Steg rosenkålene på den varme pande i rigeligt smør og olivenolie. Pres hvidløg udover, tilsæt honning, eddike og evt. citronsaft, salt og peber, og slyng det hele godt rundt. Lad det stå på svag varme i nogle minutter, til rosenkålen har den konsistens, du kan lide.

Inden servering vender du rosenkålen med revet parmesan og pinjekerner – og hvis du har lidt stegt bacon, gør det heller ingen skade 🙂

Servér fx til medister, kylling eller en god hakkebøf.

0 comments on “Rosenkål med parmesan og pinjekernerTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: