Rootza

Rootza

Rootza


Rootza er en rigtig populær, lchf-venlig udgave af pizza. Den indeholder ingen mel – bare grøntsager, ost, æg, husk og krydderier. Mens blomkålspizzaen består af, ja – blomkål, så består en rootza af “roots” – altså rødder eller rodfrugter, som vi også kalder dem. Rodfrugter er egentlig ikke specielt lchf, og især når de opvarmes, får de er meget højt GI. Derfor er det ikke så ofte, at vi spiser varme rodfrugter herhjemme. I hverdagen spiser vi mest kål og andre “ovenjordsgrøntsager”. Men engang imellem er det dejligt at få lidt ekstra lækkert – og som alternativ til en almindelig pizza fra pizzamanden med masser af hvedemel, som man bliver tung og bred om maven af – ja, så er rootza’en altså for os et rigtig godt og lækkert alternativ.

Det var første gang, jeg prøvede at lave rootza i går, og det blev så godt, at jeg endte med at lave det hele 2 gange – først til frokost til mig selv, og så til aftensmad til mig og Andreas. Til frokost lavede jeg min rootza-bund på selleri og gulerod og brugte lidt skinke og ost som fyld. Om aftenen lavede jeg bunden på sweet potatoes og lidt gulerod og kom oksekød på, som lige var blevet stegt godt af på en pande med hvidløg og dejlige krydderier. Begge dele var superlækkert.

Jeg er jo ellers egentlig på gospelhøjskole i denne her uge, hvilket er helt fantastisk. Men i går benyttede jeg lige en frieftermiddag i programmet til at tage hjem og få et par timers alenetid og en god nats søvn herhjemme. Det var rigtig rart midt i et intenst program at få lidt “grounding” herhjemme og se både mand og katte. Her til morgen smutter jeg til Haslev igen til en torsdag med både undervisning og åben koncert om aftenen. Fredag aften smutter jeg hjem igen – Andreas og jeg har nemlig 6 års bryllupsdag på lørdag(!), så gode forslag til en romantisk og hyggelig dag i København modtages gerne! <3

Nå, men spis først lige noget rootza, og ha’ en dejlig torsdag! Jeg kan afsløre, at der kommer fredagskage i morgen, så gem lidt plads til den! 🙂Rootza

Rootza


 Rootza (1 person)

  • 150 g selleri
  • 100 g gulerod
  • 50 g ost – jeg brugte cheddar
  • 1 æg
  • 1 spsk HUSK
  • 1 tsk oregano, ½ tsk salt

Fyld: tomatsovs, revet ost, skinke – eller hvad du ellers har lyst til af kød.

Rootza

Riv rodfrugter og ost fint på et rivejern. Jeg brugte det i min foodprocessor og satte derefter den store kniv på, tilsatte æg, HUSK og krydderier og blendede det hele sammen.

Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir, og glat den ud med den dejskraber. Prøv gerne at få lavet en rund rootza, hvis du – ligesom jeg – synes, at det er lidt vigtigt.

Bag din rootza-bund på 230 grader varmluft i 13-15 minutter (hold godt øje undervejs, at den ikke bliver brændt!).

Tilsæt dit foretrukne fyld, og giv rootza’en 4-5 minutter mere i ovnen. Tomatsovs, revet ost og kød er en eviggod klassiker. Husk at komme osten ovenpå tomatsovsen og så kødet. Så får din rootza den rareste konsistens, og du slipper for et tungt og sejt “ostelåg”.

Servér fx din rootza med en frisk kålsalat.

 

2 kommentarer til “RootzaTilføj din

  1. Det kan være, jeg skal prøve den på et tidspunkt – den lyder spændende. Jeg var desværre ikke så begejstret for blomkålspizzaen, som mange andre ellers elsker, så dette eksperiment er måske mere mig.

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *