Inden i mig bor der sommetider en 80-årig dame, der kan lide de mærkeligste former for slik, som ingen andre på min alder kan lide. Fx rom-rosinchokolade. Her er en hjemmelavet version, som får Ritter Sports udgave til at blegne. Hasselnødderne er ristet med kardemomme, hvilket giver en ganske mild krydret smag. Rosinerne er marineret i mørk rom, som giver et godt “kick” til chokoladen.
Rom-rosinchokolade med twist af kardemomme – ca. 15 små chokolader
- 150 g lys chokolade
- 1/4 dl rosiner
- 1/4 dl mørk rom
- 25 g hasselnødder
- 10 kardemommekapsler
Sæt rosinerne i blød i rom i mindst et par timer – gerne natten over. Hæld rommen fra, og gem den evt. til noget andet dejligt konfekt, fx med marcipan. Dup rosinerne af i et stykke køkkenrulle, så de ikke er alt for fugtige.
Rist hasselnødderne i ovnen sammen med kardemommekapslerne i 15 minutter på 180 grader. Nulr skallen af i et viskestykke, og fjern kardemommekapslerne. Hak nødderne.
Smelt chokoladen, og vend nødder og romrosiner i. Fordel i små forme eller i en stor form, og sæt i køleskabet, til chokoladen er stivnet.
Det eneste, der er tilbage, er at sætte sig med strikketøjet og et godt glas portvin og se noget Meyerheim!
0 comments on “Rom-rosinchokolade med twist af kardemomme”Tilføj din