Rødbedesalat med brombær og pinjekerner

Rødbedesalat med brombær og pinjekerner

Rødbedesalat med brombær og pinjekerner


Har du lyst til en fyldig og velsmagende rødbedesalat, som er vildt velegnet som tilbehør til flæskesteg og andre retter med svin? Og som ovenikøbet er enormt præsentabel? Så prøv denne her rødbedesalat med brombær og pinjekerner.

Rødbeder kan jo godt være sådan en lidt tung og “jordet” fornøjelse, synes jeg. Men det er bare et spørgsmål om at parre dem med de rigtige ingredienser, så smager de, så englene synger!

Her har de sødlige rødbeder fået selskab af supersyrlige brombær, bitterhed fra grønkål, fedme og knas fra pinjekerner – og så lidt umami fra edamamebønner. Og en kraftig sennep i dressingen, som giver bid. Resultatet er en salat, som efter min ydmyge menig er helt perfekt afstemt i fht. smag. Og så er den bare supersmuk at se på!

Rødbedesalat med brombær og pinjekerner

Friske brombær kan være lidt dyre og måske svære at få fat på, og de kunne være fristende at skifte dem ud med hindbær eller andre bær. Jeg vil råde til at prioritere brombærrene lige i denne her salat. De giver mere mere syre end hindbærrene – helt så det hviner, og man skærer tossede grimasser 🙂 Og det er dét niveau af syrlighed, der skal til for at holde rødbederne i skak, synes jeg.

Der er også bare noget ved at parre de mørke rødbeder med noget, der er endnu mørkere end dem, som giver et helt vildt flot udtryk. Alle andre ingredienser vil jo blive farvet af rødbedesaft – men ikke de dybsorte brombær. De holder farven og skaber en god kontrast i salaten.

Jeg serverede salaten til flæskesteg, og det var simpelthen så godt, at jeg skovlede den helt uhæmmet indenbords. Andreas var knapt så overbevist, men han hader rødbeder så inderligt, at han ikke gad smage på den – det skarn!Anyways, more for me! Jeg spiste rester til lidt smørstegt hellefisk, og jeg ærgrede mig, da vi nåede frem til dagen med boller i karry, og der ikke var mere rødbedesalat. Den ville have været helt genial! Nå, jeg må vel bare lave en ny portion snart igen 🙂

Rødbedesalat med brombær og pinjekerner


Rødbedesalat med brombær og pinjekerner

  • 4-5 små, nye rødbeder
  • ½ dl edamamebønner (afbælgede)
  • 1 stilk grønkål
  • ½ bakke friske brombær
  • 1-2 spsk pakistanske pinjekerner

Dressing:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk granatæblebalsamico (eller alm. mørk balsamico)
  • 1 lille tsk grov sennep
  • 1 lille tsk honning eller 1-2 dråber sødemiddel

Kog rødbederne med skræl i letsaltet vand i ca. 30 minutter. Lad dem afkøle, og smut så skrælle af. Brug evt. plastikhandsker, så du ikke får farve på hænderne.

Skær rødbederne i tern, og kom dem i en skål. Kom frosne edamamebønner ved (de tør op sammen med de lune rødbeder).

Skyl, rib og hak grønkålen fint. Rist pinjekernerne gyldne, og skyl brombærrene.

Rør dressingen sammen, og vend dem med alle ingredienserne. Gem gerne et par flotte brombær og lidt pinjekerner til at pynte med.

Rødbedesalaten er enormt velegnet som tilbehør til flæskesteg, boller i karry og andre retter med svin. Den er heller ikke tosset til lys fisk som hellefisk eller torsk.

Rødbedesalat med brombær og pinjekerner

0 kommentarer til “Rødbedesalat med brombær og pinjekernerTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *