Ovenpå julens tunge, fede retter kan man godt have behov for noget helt andet – noget skarpt, farverigt og fremfor alt sundt. Denne rødkålssalat leverer alle 3 ting – den har flere nuancer af rød, grøn og gul, og så er den vendt med en pestodressing med hvidløg, som på ingen måde smager af julemad. Kålen er fuld af gode kostfibre, edamemebønnerne enormt proteinholdige, og såvel dressing som pecannødder leverer masser af sunde fedtsyrer til den juleplagede krop.
Kort sagt: Spis og vær glad!
Rødkålssalat med pestodressing, peberfrugt og parmesan – til 2 personer:
Rødkålssalat:
- Ca. 150 g fintsnittet rødkål
- Ca. 50 g fintsnittet grønkål
- 50 g edamamebønner
- 1/4 rød eller gul peberfrugt, i skiver eller tern
- 2 radiser, i tynde skiver
- 1 god håndfuld pecannødder
- Høvlede parmesanflager af god parmesan (Reggiano) efter behov
Pestodressing:
- 2 tsk pesto
- 1 tsk grov sennep
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk æbleeddike eller anden lys eddike
- 1 spsk honning
- Saften af ½ lime
- 1 fed hvidløg, presset
- Salt og peber
Bland salaten sammen. Gem pecannødder og parmesan til pynt.
Rør dressingen grundigt sammen, og vend den i salaten. Den kan godt tåle at trække lidt inden servering.
Hak pecannødderne, og drys dem over salaten sammen med parmesanflager, som kan høvles med en kartoffelskræller.
Salaten er rigtig god sammen med stegt kylling, men vil sikkert også gå til mange andre ting.
1 comment on “Rødkålssalat med pestodressing, peberfrugt og parmesan”Tilføj din