Rødkålssalat med peanutbutterdressing

Rødkålssalat med peanutbutterdressing, æble og belugalinser

Rødkålssalat med peanutbutterdressingJeg havde lige brug for, at der skulle ske lidt nyt på salatfronten. Jeg kører tit lidt fast i klassikeren med olie, eddike og hvidløg i mine salatdressinger. Det smager dejligt, men kan godt blive lidt ensformigt i længden. Fornyelsen kom i form af peanutbutter i dressingen og belugalinser som del af rødkålssalaten. Det fungerede rigtig godt, og resultatet var en salat, der gav en behagelig mæthedsfølelse, mens den søde og salte dressing var meget tilfredsstillende for smagsløgene.

Jeg ville gerne have haft et granatæble i rødkålssalaten også, men de var intetsteds at opdrive, så det blev til et æble i stedet og så lidt knas i form af nogle saltristede græskarkerner.

Rødkålssalat med peanutbutterdressing, æble og belugalinser – til 2 personer:

  • 200 g fintsnittet rødkål
  • 50 g belugalinser, kogt i 20 minutter med 1 bouillonterning (jeg brugte en rest, jeg havde stående i køleskabet fra i søndags.)
  • 50 g squash i fine tern
  • 1 lille æble i fine tern
  • Dressing af: ½ spsk peanutbutter, saft af ½ lime, 1 spsk olivenolie,  1 spsk finthakket rød chili, 1 tsk honning, salt og peber
  • 1 håndfuld græskarkerner og lidt flagesalt

Vend rødkål med dressing og belugalinser. Snit æble og squash tern, og vend dem i salaten. Rist græskarkernerne med flagesalt, drys dem over rødkålssalaten, og servér.

0 kommentarer til “Rødkålssalat med peanutbutterdressing, æble og belugalinserTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *