Jeg havde lige brug for, at der skulle ske lidt nyt på salatfronten. Jeg kører tit lidt fast i klassikeren med olie, eddike og hvidløg i mine salatdressinger. Det smager dejligt, men kan godt blive lidt ensformigt i længden. Fornyelsen kom i form af peanutbutter i dressingen og belugalinser som del af rødkålssalaten. Det fungerede rigtig godt, og resultatet var en salat, der gav en behagelig mæthedsfølelse, mens den søde og salte dressing var meget tilfredsstillende for smagsløgene.
Jeg ville gerne have haft et granatæble i rødkålssalaten også, men de var intetsteds at opdrive, så det blev til et æble i stedet og så lidt knas i form af nogle saltristede græskarkerner.
Rødkålssalat med peanutbutterdressing, æble og belugalinser – til 2 personer:
- 200 g fintsnittet rødkål
- 50 g belugalinser, kogt i 20 minutter med 1 bouillonterning (jeg brugte en rest, jeg havde stående i køleskabet fra i søndags.)
- 50 g squash i fine tern
- 1 lille æble i fine tern
- Dressing af: ½ spsk peanutbutter, saft af ½ lime, 1 spsk olivenolie, 1 spsk finthakket rød chili, 1 tsk honning, salt og peber
- 1 håndfuld græskarkerner og lidt flagesalt
Vend rødkål med dressing og belugalinser. Snit æble og squash tern, og vend dem i salaten. Rist græskarkernerne med flagesalt, drys dem over rødkålssalaten, og servér.
Det vil jeg prøve en dag. Belugalinser har jeg godt nok ikke nogen af – mon ikke Puy-linser kunne bruges i stedet?
Jo, de er et ideelt alternativ. Det vigtigste er, at det er en linsetype, der ikke koger ud.