Rødkålssalat med mynte dadler, granatæble og chorizo

Rødkålssalat med mynte, dadler, granatæble og chorizo

Rødkålssalat med mynte dadler, granatæble og chorizo


Sommetider, når jeg kigger på min blog tænker jeg: “Hvorfor i alverden er her ikke flere kålsalater? Jeg æder jo kålsalat morgen, middag og aften!? Det burde da kunne ses på min blog – her ligner det jo bare, at jeg lever af kage!” Sandheden er, at mine kålsalater tit er så ensformige, at de ikke kvalificerer sig til at komme på bloggen. At blande lidt kål med granatæblekerner og hælde dressing over kan jo knapt kaldes en opskrift. Til gengæld er det så nemt, at jeg nærmest kan gøre det med hovedet under armen.

Så i dag udfordrede jeg mig selv til at lave en lidt anderledes kålsalat, som udfordrede mine smagsløg lidt mere. Det blev til denne skønne rødkålssalat med frisk mynte, søde dadler, syrlige granatæblekerner og spicy,  salt chorizo – den rammer faktisk alle de primære smagsnuancer, ovenikøbet også umami fra chorizoen og er dermed meget tilfredsstillende og mættende at spise. Jeg spiste min rødkålssalat til frokost helt uden andet til, og det var virkelig rart for både gane og mave.

Et lille tip: når jeg bruger granatæble, banker jeg gerne alle kernerne ud med det samme, også selvom jeg kun skal bruge halvdelen. Jeg kommer dem i en lille plastikbøtte med saft og det hele – så er det nemt lige at tage en skefuld til en salat, når jeg skal bruge det. Når man samtidig har færdigsnittet rødkål liggende i en plastikpose, er det virkelig et spørgsmål om sekunder, før man kan have en salat som denne klar.

Med maven fuld af dejlig, sund mad er jeg nu klar til at hoppe en tur til Hellerup, hvor jeg er inviteret til mit allerførste bloggerevent. Vi skal smage på italiensk ost, skinke og andre lækre sager, og jeg glæder mig rigtig meget! Jeg bevæbner mig med kamera og notesblok, så jeg kan aflægge grundig rapport en af de nærmeste dage 🙂

Rødkålssalat med mynte dadler, granatæble og chorizo


Rødkålssalat med mynte, dadler, granatæble og chorizo (til 1 pers.)

  • 1 lille skål (vel ca. 100 g) fintsnittet rødkål
  • 1-2 dadler
  • 10 friske mynteblade
  • 5 skiver chorizo
  • 2 spsk granatæblekerner
  • Dressing af olie, eddike, sennep, honning og citronsaft

Varm en lille pande op, og steg chorizoskiverne sprøde. Læg dem til afkøling på et stykke køkkenrulle.

Snit dadler i små tern, hak myntebladene fint, og vend sammen med rødkål, granatæblekerner og dressing.

Bræk de sprøde chorizostykker ud over salaten, pynt med lidt ekstra mynte, og servér. Salaten går fint alene, men jeg kunne også forstille mig, at den kunne gå fint op mod julens tunge retter som flæskesteg og and.

0 comments on “Rødkålssalat med mynte, dadler, granatæble og chorizoTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: