Rødbedesalat med kapers, oliven og pinjekerner

Rødbedesalat med kapers, oliven og pinjekerner

Rødbedesalat med kapers, oliven og pinjekerner
Synes du, at denne her salat lyder bekendt? Det er der god grund til. Det er nemlig en total rip-off af den gulerodssalat med kapers, oliven og pinjekerner, som var på bloggen for knap et par uger siden. Jeg havde bare lyst til at teste, om den også kunne fungere med rødbeder – og det kunne den helt bestemt! Og hvis man endelig skal stjæle fra nogen på nettet, ja så kan man jo ligeså godt gøre det fra sig selv, ikke? 🙂

Rødbeder er ikke striks lchf, da det er ovenjordsgrøntsager – men hvis man endelig skal mæske sig i dem, er det i hvert fald bedre, at de er rå end opvarmede. De fleste rodfrugteres glykæmiske indeks stiger voldsomt ved opvarmning, så jeg foretrækker at spise mine rodfrugter rå, når det endelig skal være. En rå rødbedesalat som denne er rigtig skøn, når man fx spiser retter med svinekød, hvor man normalt ville spise syltede rødbeder til. Vi spiste salaten her til stegt medister.

Rå rødbeder har en lid fad smag, som tenderer til at være “jordet”. Derfor skal der masser af knald på smagen i dressingen, når man laver rå rødbedesalat – og det får man her med hvidløg, kapers, oliven og ristede pinjekerner. Det fungerer faktisk rigtig godt, og dressingen trækker den sødme frem, som gemmer sig i rødbederne, og gør salaten meget smagfuld og lækker.  Og så er det jo bare enormt dekorativt med rødbedernes smukke røde farve.

Jeg manglede desværre ruccola, da jeg lavede salaten, men jeg erstattede det med de friske krydderurter, jeg havde i vindueskarmen: basilikum og purløg. Slet ikke et dårligt bytte.

Jeg har halveret portionen i denne opskrift, som passer til 2-3 personer.

Rødbedesalat med kapers, oliven og pinjekerner

  • ca. ½ kg. skrællede rødbeder
  • ½ dl olivenolie
  • 1/4 dl hvid balsamico
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 10-15 gr. kapers
  • 50 gr. sorte oliven (uden sten)
  • 2 spsk pinjekerner
  • ½ bakke ruccola, skyllet og afdryppet (kan erstattes med friske krydderurter)

Fremgangsmåden er helt som med gulerodssalaten, men du får den lige igen her:

Skræl rødbederne, og snit dem julienne. Alternativt kan du rive dem groft, men de lange, tynde juliennestrimler fungerer klart bedst.

Rør olivenolie, balsamico, knust hvidløg, salt og peber sammen.

Kom kapers og hakkede oliven i dressingen. Rist pinjekernerne, og smid dem i, mens de stadig er varme. Det gør noget helt fantastisk ved dressingen, som bliver rund, nøddeagtig og “ristet” i smagen.

Bland dressingen godt med gulerødder og ruccola (eller krydderurter), og lad rødbedesalaten trække mindst en time inden servering. Den kan sagtens tåle at stå længere. Pynt evt. med ristede pinjekerner og lidt ruccola.

Rødbedesalat med kapers, oliven og pinjekerner

0 comments on “Rødbedesalat med kapers, oliven og pinjekernerTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: