Rød spidskålsalat med vindruesalsa

Rød spidskålssalat med vindruesalsa

Rød spidskålsalat med vindruesalsa


Forleden gik jeg forbi en grønthandler på Amagerbrogade, som havde de flotteste myntebundter stående ud til gaden. De duftede så kraftigt og så så smukke ud, at jeg straks måtte købe et bundt. For at hele herligheden ikke skulle blive omsat til mojitos, besluttede jeg at bruge noget af mynten i en salat. (Bare rolig – jeg har gemt lidt til mojitos!! 🙂 Måske skal det være jordbærvarianten….? )

Nå, jeg havde et bundt mindst ligeså flot dild liggende i køleskaet, som jeg havde købt for at lave dildmayo. Mynte og dild er ikke de 2 krydderurter, jeg ellers har brugt at sammensætte, men i den vindruesalsa, som jeg brugte i salaten, var de virkelig gode makkere. De skal helt sikkert kombineres igen en anden gang.

De aromatiske krydderurter sammen med de søde vindruer, den skarpe fennikel, de nøddeagtige pinjerkerner og den sprøde, let bitre spidskål – det var bare en helt fantastisk kombination, som i øvrigt også blev vildt dekorativ! Salaten kan laves i god tid og bliver faktisk ret god af at stå og trække lidt. Det var ikke sådan en salat, hvor jeg stod og målte ting af – derfor har jeg heller ikke mål i opskriften. Men kig på billederne, brug din sunde fornuft og lad dig inspirere til at lave salaten lige præcis sådan, som du synes, den skal være!

Rød spidskålsalat med vindruesalsa


Rød spidskålssalat med vindruesalsa

  • Rød spidskål
  • Fennikel
  • Vindruer
  • Mynte
  • Dild
  • Pinjejerner
  • Lige dele citronolie og granatæblebalsamico (eller æbleeddike)
  • Salt, peber

Snit spidskål og fennikel fint – gerne på et mandolinjern. Fordel først spidskål og så fennikel på et fladt fad.

Skyl vindruerne, og del dem på midten. Hak dild og mynte, og vend det i en skål med vindruer, citronolie og balsamico, salt og peber. Fordel vindruesalsaen over kålsalaten.

Til sidst ristes pinjekernene på en tør pande og hældes varme over salaten.

Vi serverede salaten som tilbehør til mexibøffer med sellerifritter. Et fantastisk måltid!

3 comments on “Rød spidskålssalat med vindruesalsaTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: