Det siges, at “rocky road” blev opfundet i 1929 af en mand ved navn William Dreyer fra Californien, som fandt på at blande marschmallows og nødder i is. Om det er sandt, ved jeg ikke, men hvis det er, var denne Dreyer et geni! Den “ujævne/stenede vej” er noget af det mest syndigt lækre, der findes! Chokolade, nødder og skumfiduser – what’s not to like?
Rocky road-konceptet er sidenheden blevet udviklet til ikke bare at være en isvariant, men også en chokoladebar. I min variant har chokoladen, nødderne og skumfiduserne fået selskab af Oreos (som en sand hyldest til amerikansk kultur!) og sød lakrids. Det hele er blevet blandet i hvid chokolade, der fungerer som en henrivrende indpakning til de skønne ingredienser!
Rocky road med skumfiduser, oreos, pistacienødder og lakrids – ca. 25 stk.
- 200 g g hvid chokolade
- 50 g sød lakrids
- 25 g miniskumfiduser
- 25 g pistacienødder
- 25 g Oreos
Smelt den hvide chokolade. Hak Oreos og lakrids, bland dem med skumfiduser og pistacienødder, og vend det hele sammen med chokoladen. Fordel i en form beklædt med bagepapir, og stil i køleskabet et par timer. Det er en rigtig god idé at skære sin rocky road ud, inden chokoladen størkner helt – så smuldrer den ikke så meget. Skær den i små stykker, og opbevar i køleskabet.
Det er virkelig en konfekt, der slår hårdt, så nyd den i moderate mængder og gerne med en god kop kaffe!
2 comments on “Rocky road med skumfiduser, oreos, pistacienødder og lakrids”Tilføj din