Rocky road

Rocky Road med knas og marcipan

Rocky road


Rocky road er chokolade proppet med alverdens godhed! Det er knasende, sprødt og rustikt. Perfekt som julekonfekt og enormt nemt at lave. Smelt chokolade og bland det med hvad du har lyst til – så er du klar til at byde juletidens gæster velkommen.

En klassisk rocky road er typisk fyldt med sukkerholdige ting som skumfiduser, lakrids, karamel osv. Det smager herligt, men bliver desværre lidt mere, end hvad mit blodsukker har godt af. Så jeg har prøvet at lave en rocky road, som er lidt mere “from”, men som stadig giver den gode smag og følelsen af “overdådighed”, som kendetegner rocky road.

Som fyld har jeg brugt nødder, poppet quinoa (kan købes i helsekosten), frysetørret hindbær, lidt dadler og så sukkerfri marcipan. Jeg synes selv, det er et vellykket kompromis mellem sundt og lækkert, som giver både noget knasende, noget blødt, noget syrligt og noget sødt i den mørke 70% chokolade.

Rocky road

Jeg måtte jo ellers kaste mig over julebagningen efter alle jeres gode forslag på facebook i går. Tusind tak for fantastisk inspiration! Jeg begik en skudefuld helt perfekte vaniljekranse – sprøde, søde og lige, som vaniljekranse skal være. Jeg var enormt stolt af mig selv.

Så bevæbnet med vaniljekranse, clementiner, hvid gløgg og rocky roads er jeg nu klar til at få besøg af to dejlige veninder i aften. Andreas smutter ud og drikker øl med nogle gode venner, og vi får god tid til at sludre, flette julestjerner, og hvad vi ellers har lyst til herhjemme. Det bliver skønt og meget tiltrængt efter nogle travle uger.

Rocky road


Rocky Road med knas og marcipan

  • 250 g mørk chokolade af ordentlig kvalitet (jeg bruger min. 70%)
  • 1 dl mandler
  • ½ dl poppet quinoa
  • ½ dl pistaciekerner*
  • ½ dl frysetørret hindbær
  • 6 Tørrede dadler eller abrikoser skåret i småstykker
  • 50 g sukkerfri marcipan skåret i småstykker

*Du kan med fordel lige riste pistacienødderne et par minutter på en tør pande og gnubbe skallen af. Så får de den dér fine grønne pistaciefarve.

Smelt chokoladen. Hæld alt fyldet i en passende form, og bland det sammen. Jeg brugte en franskbrødsform, ca 30×10 cm. Hæld chokoladen over, og rør lidt rundt, så alt fyldet er blandet sammen med chokolade.

Sæt på køl, indtil chokoladen er stivnet. Skær i passende stykker, og opbevar på køl i en tætsluttende beholder.

Rocky road

 

0 comments on “Rocky Road med knas og marcipanTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: