Ristet spidskål med chorizo

Ristet spidskål med chorizo

Ristet spidskål med chorizo


Ristet spidskål med chorizo er et superlækkert grøntsagstilbehør til nærmest al slags kød. Det milde spidskål bliver let karamelliseret, blødt og lækkert og får samtidig masser af smag fra spicy chorizo og hvidløg.

Det har været en klassiker herhjemme i mange år, og nu har jeg lyst til at dele retten med jer! Det er supernemt at lave og kræver ikke ret mange ingredienser.

Hvad går I mon ellers og laver derude? Holder I stadig ferie, eller har hverdagen ramt igen? Selv er jeg lige startet op efter 3 ugers ferie i går. Pyh, der burde altså være en form for reintegrationsprogram for folk, der kommer tilbage fra sommerferie! Men jeg klarede den da. Hjemme igen fik jeg på en eller anden vanvittig måde stablet energi sammen til både at lave et par lækre sager til bloggen (som jeg glæder mig til at dele med jer!) og sørme også til at komme ned og løbe + træne i parken sammen med Andreas. Aner ikke, hvor det kom fra… Måske ligger der alligevel en form for energireserver gemt i hverdagens rutiner? I dag holder jeg hjemmearbejdsdag. Det er trods alt mere udholdeligt at sidde på altanen under parasollen end at sidde og svede på et halvtomt kontor…

Ha’ en dejlig onsdag! Og nu til maden…

Ristet spidskål med chorizo


Ristet spidskål med chorizo

(til 2 pers. – evt. flere, afhængigt af om det er det eneste tilbehør)

  • Ca. ½ spidskål (minus spidsen)
  • 10 tynde skiver chorizo (dem i den flade pakke)
  • 1 fed hvidløg
  • Olivenolie til stegning
  • Salt og peber
  • Rød balsamico eller sherryeddike

Skyl spidskålet, og skær det i kraftige både på ca. 2-3 cm. Lad stokken blive siddende, så den holder lidt sammen på bladene. Du kan med fordel fjerne den øverste spids af spidskålet og bruge den til noget andet. Den er nemlig lidt bøvlet at have med at gøre i denne her ret.

Varm en pande op, og steg chorizoskiverne sprøde i lidt olie. Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle

Kom evt. lidt ekstra olie på panden, fintsnittet hvidløg, og så spidskålsbådene, som du lægger forsigtigt på panden. Rist dem, så de får farve og bliver møre, men stadig har bid. Ca. 2 minutter på hver side – måske lidt mere. Du bestemmer selv, om de skal have meget bid eller være mere møre og bløde. Drys med salt og peber undervejs, og prøv at holde spidskålsbådene så intakte som muligt.

Til allersidst smider du en sjat balsamico på panden og slynger lidt rundt.

Fordel de ristede spidskålsbåde på et stort, fladt fad. Bræk de sprøde chorizoskiver udover, og servér! Husk at minde de spisende om at skære stokken fra. Den smager ikke så godt.

0 kommentarer til “Ristet spidskål med chorizoTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *