Rispapirsruller med and

Rispapirsruller med and (anderester på den allerbedste måde)

Rispapirsruller med and


Om ganske få dage kunne du sikkert godt risikere at stå i den situation, at du havde køleskabet fyldt med rester af julemad. And, flæskesteg, kartofler, risalamande og alt muligt andet. Meget af det er nemt at få brugt: Flæskestegen, den ryger på en rugbrødsmad og er fluks forvandlet til verdens største delikatesse IMHO. Kolde kartofler får samme behandling og bliver ligeså vidunderlige. Risalamande… Ja, den glider som regel også ned helt uden protester.

Men andekød…. Hvad gør vi vi lige ved det? For det smager jo egentlig ikke så spændende koldt. Og lige efter juleaftens overdådighed associerer de fleste mennesker and med noget tungt og heftigt, som de ikke orker spise mere af igen før langt inde i det nye år.

Rispapirsruller med and

Her kommer løsningen: Anderesterne skal ind i nogle rispapirsruller sammen med en masse knasende, friske og farverige grøntsager. Og hokus-pokus, så er vi milevidt fra tung julemad og ovre i lige præcis den slags lette og lækre mad, man har lyst til at spise, når maven er blevet proppet med steg, sild, risengrød og ostebord i 3-4 dage.

Gør et stort fad rispapirsruller klar, eller lad folk rulle deres egne ruller selv ved bordet. Husk dip – jeg foreslår hoisonsauce og så den megalækre peanut-appelsindip. Jeg er sikker på, at du vil have veltilfredse spisende hele vejen rundt om bordet.

Rispapirsruller med and


Rispapirsruller med and:

  • Rispapirspandekager (kan købes i større supermarkeder)
  • Andekød – gerne en rest
  • Gulerod
  • Rødkål – eller anden kål
  • Forårsløg – eller porre
  • Agurk (husk at fjerne den vandede midte)
  • Mango – eller anden sød frugt
  • Peberfrugt
  • Evt. bagt sød kartoffel
  • Evt. ristede kikærter med noget godt krydderi
  • Frisk koriander – eller anden krydderurt (kan udelades)
  • Sort sesam (kan udelades)
  • Hoisinsovs
  • Peanut-appelsindip (se nedenfor)

Snit grøntsagerne så fint som muligt. Jeg bruger gerne min OXO julienneskræller (adlink) til guleroden og mit OXO Mandolinjern (adlink) til kålen. Jeg kan nemlig godt lide, når det er helt fint snittet, men ikke decideret revet på rivejern.

Trevl andekødet med 2 gafler, lun det, eller lad det være koldt (begge dele fungerer fint).

Blød rispapirspandekagerne op i koldt vand i nogle få sekunder. Læg dem på et skærebræt eller en tallerken. Placer det ønskede fyld på, fold enderne ind, og rul så din pandekage stramt.

Drys evt. med sort sesam og frisk koriander (eller rul det ind i sammen med fyldet), og servér dine rispapirsruller med masser af god dip til at dyppe i!

Tip: jeg kan godt lide at lave et par vegetariske rispapirsruller også med bagt sød kartoffel og kikærter ristet i ovnen med olie, karry, spidskommen salt og peber. Det smager vildt godt og giver en lækker variation på tallerkenen.

Peanut-appelsindip:

  • 4 spsk soja
  • 1 spsk peanutbutter
  • 1 tsk honning
  • 2 tsk hvid balsamico
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 2 tsk sesamolie
  • 1 tsk sambal oelek
  • Saft af 1 appelsin
  • Salt og peber

Kom hele herligheden i et stort blenderglas, og sæt stavblenderen på. Smag til med salt og peber.

Rispapirsruller med and

2 kommentarer til “Rispapirsruller med and (anderester på den allerbedste måde)Tilføj din

  1. Glædelig 20.december til du og dine og lige straks god jul:-)
    Rigtig god idé at bruge anderester på denne måde, det vil jeg prøve efter jul, da vi ligger inde med rispapir.
    Hilsner herfra.

    1. Tusind tak! Også rigtig glædelig jul til dig og dine 🙂
      God fornøjelse med rispapirsrullerne – de er ret go’e 😉
      Kh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *