Ribsis med hvid chokolade og solbærswirl

Ribsis med solbærswirl og hvid chokolade

Ribsis med hvid chokolade og solbærswirl


Forleden var jeg ude og plukke en masse bær i mine svigerforældres have. 1 kg stikkelsbær, 800 g hvide ribs, 600 g rabarber og 100 g solbær blev det til, da jeg havde fået det hele renset og ordnet. Plus det halve ton kirsebær, jeg spiste, mens vi plukkede 🙂 Der vil komme en masse opskrifter med de dejlige sager i løbet af de næste dage. Her kommer først en opskrift på en fantastisk ribsis, hvor de hvide ribs og solbærrene er i spil.

Hvide ribs ser man ikke så meget i butikkerne, men de smager temmelig meget som deres røde fætre. Jeg har set en del opskrifter på ribsis – bl.a. i “Lykken er is”, hvor chokoladedamerne præsenterer en ribsskyris. Jeg har været lidt skeptisk – ville sådan en sag ikke blive for syrlig og kedelig til at være en lækker is? Men efter at have prøvet det i min egen version her har jeg ingen skepsis mere! Jeg er helt solgt på konceptet.

Ribsis med hvid chokolade og solbærswirl

Min ribsis har en helt fantastisk smagssammensætning af syrligt, sødt, cremet og friskt. Den smager simpelthen af mere for hver eneste bid. Næsten i højere grad end en god chokoladeis, fordi der er så mange smagsnuancer, der kildrer ganen og lokker til mere. Kombinationen af syrlige ribs, sød hvid chokolade, masser af vanilje og en fræk solbærswirl med stjerneanis og mørk rom – det holder bare hele vejen!

Isen er lavet på græsk yoghurt og fløde – det er altså lige nummeret bedre end skyr 🙂 Det er også ret lchf-venligt – bortset lige fra den hvide chokolade. Du kan evt. bruge en sukkerfri af slagsen, hvis din ribsis skal være mere lchf-venlig. Honningen kan i så fald erstattes af Sukrin. Jeg foretrækker selv honning, da det giver en bedre smag, og det generer ikke mit blodsukker noget videre. Det er det vigtigste for mig.

Konsistensen er lækker og cremet – i hvert fald, når isen kommer lige fra ismaskinen. Den kan godt blive lidt grynet og svær at “kugle op”, når den har stået for længe i fryseren. Men den smager stadig dejligt og føles ikke grynet i munden.

Ribsis med hvid chokolade og solbærswirl

Ribsis med hvid chokolade og solbærswirl


Ribsis med solbærswirl og hvid chokolade

Ribsis:

 • 250 g hvide ribs (vægt uden stængler)
 • 1 vaniljestang
 • 60 g honning
 • 200 g græsk yoghurt 10%
 • 150 g fløde
 • Evt. et par dråber sødemiddel eller anden sødning
 • 50 g god hvid chokolade
 • 1 portion solbærswirl (se længere nede)

Flæk vaniljestangen, og tag kornene fra. Stil til side.

Kom ribs, honning og vaniljestang (uden korn) i en gryde, og bring det i kog. Lad det boble et par minutter. Tag vaniljestangen fra, og blend massen med en stavblender. Pres massen gennem en fintmasket sigte, så du får en helt glat puré. Det kan godt tage lidt tid, da massen er meget sejtflydende pga. bærrenes høje pektinindhold. Men hav tålmodighed! Du skulle gerne ende med ca. 1 dl ribsmasse eller lidt mere. Lad ribsmassen køle lidt ned i køleskabet. Imens kan du lave solbærswirl’en klar (se længere nede på siden).

Ribsis med hvid chokolade og solbærswirl
Sådan ser ribsmassen ud, når den er siet.

Når ribsmassen er kølet ned, tilsættes vaniljekorn, græsk yoghurt og fløde. Stavblend  hurtigt til en homogen masse. (NB: Det tykner hurtigt pga. fløden). Smag på ismassen, og tjek, om den mangler sødme. Husk, at is gerne taber sødme, når de fryses ned. Men husk også, at der kommer sød, hvid chokolade i isen til at balancere syren. Jeg tilsatte et par dråber flydende SØD til min is, og det blev rigtig godt.

Kør ismassen på en ismaskine i ca. 20 minutter. Eller frys den ind “manuelt” i fryseren, hvor du rører i ismassen ca. 2 gange i timen de første par timer.

Tilsæt hakket hvid chokolade de sidste 5 minutter af røretiden, og kom din ribsis i en fryseegnet beholder. Tilsæt et par skefulde af den gode solbærswirl, og brug en lille smørekniv til at lave tilfældige swirls i isen. Frys isen ned, eller servér med det samme. NB: Isen kan godt blive lidt grynet, hvis den får for lang tid i fryseren. Men den smager stadig dejligt.

Solbærswirl:

 • 100 g solbær
 • 25 g honning
 • 1 tørret stjerneanis
 • 1 vaniljestang (genbrug fra ribskogningen)
 • 1 lillebitte sjat mørk rom (kan udelades)

NB: Du skal kun bruge ca. halvdelen af portionen til isen – men det er svært at lave en mindre portion end det her. Gem resterne til at spise oven på ost, servér dem sammen med isen, eller noget helt tredje.

Kog solbær og honning op i en gryde sammen med stjerneanis og genbrugs-vaniljestang. Lad det boble et par minutter. Fjern vaniljestang og stjerneanis, og stavblend solbærpuréen. En lille sjat mørk rom fremhæver solbærsmagen helt fantastisk!

Lad solbærpuréen køle ned, inden du kommer den i isen. Jeg tror i øvrigt også, at denne solbærpuré ville gøre sig fantastisk i en chokoladeis – eller som fyld i en hjemmelavet “Kæmpeeskimo”-ispind!

 

0 comments on “Ribsis med solbærswirl og hvid chokoladeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: