Raita

Raita

Raita


Som lovet i går kommer her opskriften på min favorit raita. Raita kan måske bedst beskrives som Indiens svar på tzatziki. Det er en salat med fintsnittet tomat og agurk vendt i en yoghurtdressing med masse af krydderier og krydderurter. Den smager super som dyppelse til de gode onion bahjis fra i går, men også oven i indiske sammenkogte retter, hvor den mildner og køler dejligt.

Der er sikkert ligeså mange opskrifter på raita, som der er indiske husmødre. Jeg har eksperimenteret en del for at lande på min favorit – og noget af det vigtigste, jeg har fundet ud af, er, at det handler mere om at smage sig frem end om at give nøjagtige måleangivelser. Sommetider er 1 fed hvidløg nok – sommetider skal der 2 til. Sommetider skruer jeg op for spidskommen, sommetider for limesaft. Det kommer også an på, hvad raitaen skal bruges til. Er det som dyppelse til fx onion bahjis, må der gerne være godt med knald på smagen. Skal den oven i en stærkt krydret indisk ret, skal den være lidt mildere, men stadig smage af noget. I opskriften nedenfor er der de ingredienser, som jeg synes, fungerer rigtig godt sammen i raita. Tag udgangspunkt i mine målangivelser, og smag dig så frem, til du finder den helt rigtige smagsnuance for dig.

Onion bahjis og raita
Raita er super som dyppelse til onion bahjis, som du også kan finde opskriften på her på bloggen.

En anden vigtig ting er at huske at fjerne kerner fra tomat og agurk. Ellers bliver din raita for vandet og blød. Tomatkernene gemmer jeg gerne og smider i en tomatsovs – typisk står jeg alligevel og laver noget curry på komfuret, mens jeg laver raita, så de går ikke til spilde. Agurkekernerne æder jeg bare, mens jeg står og snitter – sådan kan man også stoppe spild af mad 😉

Du kan både bruge tyk, græsk yoghurt eller en mere flydende yoghurt naturel til raita. Jeg bruger bare det, jeg har i køleskabet, og begge dele fungerer helt fint.

Skal du have noget dejlig, indisk(-agtig) mad at smide din raita oveni? Så tjek de her opskrifter:

Raita


Raita

(til 4 pers.)

 • 3 tomater
 • ½ agurk
 • ½ liter yoghurt, enten alm. naturel eller græsk yoghurt 10%
 • ½ rød eller grøn chili
 • 1 fed hvidløg
 • 1 lille stykke ingefær
 • 1 lille bdt. mynte
 • 1 lille bdt. koriander
 • 1-2 spsk limesaft
 • 1 tsk spidskommen
 • Salt, peber

Skær tomaterne over, og skrab kernerne ud med en ske. Brug fx kernerne i en tomatsovs – det er kun tomatkødet, vi skal bruge her. Skær tomatkødet i små tern.

Flæk agurken, og skrab også kernerne ud af den. Skær det faste agurkekød i små tern.

Flæk chilien, og fjern kernerne. Hak den fint sammen med ingefær, hvidløg og krydderurter. Rør det sammen med yoghurt, og smag til med limesaft, spidskommen, salt og peber.

Lad gerne din raita trække lidt i køleskabet en times tid inden servering. Rester holder sig fint i køleskabet i et par dage.

1 comment on “RaitaTilføj din

 1. Pingback: Madplan for uge 37

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: