Rabarberispinde med lakridstop

Rabarberispinde med lakridstop

Rabarberispinde med lakridstop


Ih, så vendte sommeren sandelig tilbage! Blå himmel, solskin og temperaturer på den anden side af 20 grader. Skønt! Du danske sommer – jeg vidste, at vi kunne regne med dig! 😉

I anledningen af sommervarmen er I vist nødt til at have min opskrift på de her dejlige, sukkerfri rabarberispinde med lakridstop, som jeg lavede for et par dage siden. Syrlig rabarber og salt lakrids er simpelthen sådan en god kombination, og så synes jeg også, det er enormt fint rent farvemæssigt med den lyserøde rabarberfarve sammen med den lysebrune lakrids.

Rabarberispinde med lakridstop

Jeg havde stadig en god stak rabarber tilbage fra svigerforældrenes have, og de var nået det punkt, hvor jeg enten skulle fryse dem ned eller se at få dem brugt. Så jeg valgte den hurtige løsning at koge rabarberkompot af dem, som jeg brugte hhv. til de her rabarberispinde og til en anden lækker rabarberdessert, som jeg deler her en af dagene. Opskriften på kompotten er derfor en del større, end den mængde du skal bruge til ispindene. Du kan sagtens koge en mindre portion – eller koge hele portionen og bruge resterne på yoghurt, pandekager el.lign.

Når jeg koger kompot, foretrækker jeg at koge den uden ret meget sødning og så smage den til, når den er kold. Så får jeg præcis den sødningsgrad, jeg kan lide. Jeg har kogt kompotten med en lille smule honning og en god vaniljestang. Den smagte slet ikke sødt eller rart, da jeg tog gryden af varmen. Men efter at den var kølet ned og smagt til med sødemiddel og citronsaft, var smagen helt i top og perfekt til ispindene her.

Rabarberispinde med lakridstop

Til rabarberispindene laver du en grundismasse, som du deler op i 2 portioner. Den ene får lakridssmag, den anden rabarber. Så fylder du først lakridsisen i ispindeformene og fryser den ind en times tid eller to. Herefter tilsættes rabarberisen og fryses helt ind. Det tager noget tid og kræver lidt tålmodighed, men er egentlig ret nemt.

Et lille tip: mine ispindeforme har jeg købt i Søstrene Grene til 26 kr. eller sådan noget. De har også de fineste små træispinde med forskellige motiver. Nemt – og en del billigere end andre steder. Jeg har dog også lige bestilt nogle nye, små ispindeforme i “Magnum-facon”, som jeg glæder mig vildt meget til at lege med! 🙂

Rabarberispinde med lakridstop


Rabarberispinde med lakridstop

(8 ispinde)

Ismasse:

 • 3,5 dl kokosmælk (helst Extra Creamy fra Santa Maria)
 • 50 g græsk yoghurt
 • 1 moden banan
 • Lidt flydende sød eller anden sødning
 • Lidt vaniljepulver

Rabarberkompot:

(en meget større portion, end du skal bruge)

 • 440 g rabarber
 • 30 g honning
 • 1 vaniljestang
 • ½-1 dl vand
 • Flydende SØD efter behov
 • Saft af ½ citron

Til lakridsisen:

 • 1 dl af ismassen
 • ½ tsk lakridspulver

Til rabarberisen:

 • Resten af ismassen
 • Ca. 2 dl rabarberkompot

Jeg startede med at lave ismassen: bland alle ingredienser sammen, og sæt stavblenderen på.  Smag til med sødemiddel.

Tag 1 dl af ismassen fra (sæt resten på køl), og smag den til med lakridspulver. Du styrer selv, hvor kraftig lakridssmag du foretrækker. Jeg gav den god gas 😉

Fordel lakridsisen i 8 ispindeforme, og sæt på frys.

Herefter kan du koge rabarberkompotten af rabarber skåret i små stykker, flækket vaniljestang, honning og vand. Den skal ca. have 5-10 minutter – eller indtil rabarberne er bløde nok til, at du kan fjerne vaniljestangen og stavblende kompotten. Sæt på køl.

(NB: husk altid at bruge så lidt væde som muligt til en kompot, der skal bruges til is eller andet. Rabarberne indeholder masser af væde, så undgå at tilsætte så meget ekstra væde, at din kompot bliver tynd og kedelig.)

Når lakridsisen er frosset ind, finder du rabarberkompotten og resten af ismassen frem, blander det sammen og fordeler i ispindeformene. Husk at sætte pind i, inden du fryser dem ind. (PS: det er tilladt at hjælpe den lyserøde farve lidt på vej med frugtfarve el.lign., hvis din rabarberis ikke har fået helt farve nok til din smag!)

For at få ispindene ud af formene, hældes lidt varmt vand over toppen, og isene kan poppes ud og nydes i en rar solstråle.

3 comments on “Rabarberispinde med lakridstopTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: