Rabarberkompot er en skøn og forårsagtig spise, som går rigtig godt til fx stegt kylling. Når man blander de syrlige rabarber med sødt græskarkød, får man en blød og rund kompot, der ikke kræver ret meget sødning. Lidt nektarin giver kompotten et ekstra dejligt frugtigt pift.
Rabarber-græskarkompotten er supernem at lave. Den er ikke specielt lchf-venlig, men det er en dekorativ og frisk lille sidedish, som løfter et godt måltid til lidt mere festlige højder.
Jeg kunne også sagtens forestille mig, at rabarber-græskarkompotten kunne gøre sig godt som base for en frugttærte, fx en crumble.
Rabarber-græskarkompot
- 2 raberberstængler
- ca. 100 g græskar
- 1 nektarin
- 1 nip vanilje
- 1 godt skvæt honning
- 1 spsk æbleeddike
Vask rabarberstænglerne og snit dem i skrå stykker på ca. 2 cm.
Befri græskarret for skræl, og skær det i tern, der matcher rabarberstykkernes størrelse. Skær også nektarinen i tern.
Kom det hele i et lille, ovnfast fad, tilsæt honning, vanilje og æbleeddike, og vend godt rundt.
Bag i ovnen i 15-20 minutter, indtil kompotten er mør, men stadig har lidt bid. Drys evt. med lidt flagesalt, når det kommer ud af ovnen.
Servér fx rabarber-græskarkompotten til stegt kylling.

0 comments on “Rabarber-græskarkompot”Tilføj din