Rå sellerisalat

Rå sellerisalat med dadler og hasselnødder

Rå sellerisalat


Min svigermor (a.k.a. “The Real Fru Kofoed”) eksperimenterer virkelig meget med salater. Så meget, at jeg sommetider er helt overvældet over, hvor alle de idéer kommer fra! Og jeg synes ellers, jeg er sådan en, der leger ret meget i køkkenet. Nå, men vi har et par gange fået en syrlig salat med rå pastinakker, tørret frugt og nødder, som jeg simpelthen har været så vild med. Især fordi den ligger så langt fra de smage, jeg normalt frembringer i mit eget køkken.

Jeg havde ikke pastinakker i køkkenet, men jeg havde selleri. Vi elsker sellerifritter, så der er gerne selleri i vores køleskab – men selleri i rå form er altså virkelig heller ikke tosset! Især ikke vendt med en frisk, syrlig citrondressing, lidt sød daddel og hakkede hasselnødder.

Vi serverede salaten i går til forloren hare, og den friske sellerisalat passede virkelig godt til den tunge, traditionelle ret. Den er måske ikke så dekorativ som mange andre salater, men giv den en chance. Smagen er virkelig god! Du kan evt. erstatte dadlerne med tørrede tranebær og tilsætte lidt friske krydderurter, fx mynte, for mere farvespil i din sellerisalat 🙂

Rå sellerisalat


Rå sellerisalat med dadler og hasselnødder

  • Ca. 100 g selleri
  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 2 dadler
  • Dressing af sådan cirka: 2 spsk frisk citronsaft, 1 spsk citronolie, 1 tsk lys balsamico, 1 tsk honning, salt og peber

Befri sellerien for skræl, og riv den fint eller groft (eller julienne) på et rivejern. Rør dressingen sammen, og vend den i salaten sammen med hakkede hasselnødder og dadler.

Den rå sellerisalat kan sagtens tåle at stå og trække lidt i køleskabet – så trænger smagen fra dressingen rigtig ind i salaten!

Salaten passer godt til tunge, traditionelle danske retter med svinekød, fx forloren hare eller frikadeller, men går også rigtig godt til oksekød og kylling.

1 comments on “Rå sellerisalat med dadler og hasselnødderTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: