Rå rødbedesalat med æble og solbær

Rå rødbedesalat med æble og solbær

Rå rødbedesalat med æble og solbærEn nem, lille salat fyldt med fibre og smukke farver. Salaten klæder de retter godt, som man ellers ville spise syltede rødbeder til, fx millionbøf eller forloren hare – men ved at spise rødbederne rå bevarer man flere vitaminer og fibre, og man holder det glykæmiske indeks nede. Smart!

Rå rødbedesalat med æble og solbær – til 2 personer:

  • 2 små rødbeder eller 1 stor (ca. 400 g i alt – mere kan vi i hvert fald ikke tygge os igennem. Det mætter ret godt!)
  • 1 æble
  • 1 håndfuld hakkede hasselnødder
  • evt. lidt frisk kørvel eller anden krydderurt
  • Dressing af: ½ dl koncentreret solbærsaft, 2 spsk rapsolie, 1 spsk æbleeddike, 1 spsk citronsaft, salt og peber.

Riv rødbederne og æblet julienne – altså helt tynde stave. Flere foodprocessorer har indsatser til den slags, og mit mandolinjern har også. Man kan til nøds også bare rive dem groft på rivejernet, men det bliver altså ikke ligeså lækkert at spise.

Vend med dressingen, og drys med hasselnødder og evt. krydderurt. Salaten kan fint stå og trække smag fra dressingen et kvarters tid, før man skal spise.

Rå rødbedesalat med æble og solbær

1 kommentar til “Rå rødbedesalat med æble og solbærTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *