Rå gulerodskage med ingefær og clementin

Rå gulerodskage


Da jeg så denne her opskrift på rå gulerodskage, vidste jeg med det samme, at det var noget, jeg måtte prøve. Kage med råkost på! Det var da for mærkeligt 🙂 Denne uges fredagskage bliver derfor lidt eksperimentel – men bestemt ikke dårlig af den grund.

Måske er det i virkeligheden ikke så mærkeligt igen med rå gulerødder i kage. Gulerødder har jo egentlig en del sødme i sig og fungerer også overraskende godt i denne kage. I den oprindelige opskrift er der både daim og makroner  i den rå gulerodskage -jeg valgte at twiste min rå gulerodskage i en sundere retning.

Jeg lavede en bund, som minder meget om den fra min hyldeblomst cheesecake, men jeg skiftede mandler og dadler ud med hasselnødder og abrikoser, som smager rigtig godt sammen med gulerod. Gulerødderne vendte jeg i friskpresset clementinsaft, som var spiffet lidt op med friskrevet ingefær. Alt i alt ender vi med en kage, der er så absurd sund og fuld af c-vitamin og andre gode sager, at du nærmest kan droppe vitaminpillerne den dag, du serverer den, og spise den under henvisning til styrkelse af dit immunforsvar her i forkølelsessæsonen! 🙂

Smagen af den rå gulerodskage er, som man kunne forvente en smule speciel, men som man siger: “It really grows on you”. Jeg ville ikke servere den til en børnefødselsdag, men i et voksenselskab, hvor folk godt kan lide af prøve nye ting af, er den slet ikke uden evner. Bitterhen fra hasselnødder og gulerødder sammen med sødmen fra vanilje og frugt og det friske pift fra ingefær. Det er slet ikke tosset! Og så er kagen bare flot at se på med gulerøddernes smukke, orange pangfarve! Det er lige til at blive glad af 🙂

Rå gulerodskage

Rå gulerodskage


Rå gulerodskage med ingefær og clementin

Bund:

  • 100 g hasselnødder
  • 50 g tørrede abrikoser (gerne let udblødte først)
  • 1½ spsk kokosolie
  • 1 tsk honning
  • 1 nip salt + 1 nip tørret ingefær

Topping:

  • 1 dl fløde
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 2 spsk Sukrin Melis
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 3-4 gulerødder
  • 1 clementin
  • 1 lillebitte nip revet, frisk ingefær
  • Lidt friskrevet citronskal

Blend alle ingredienserne til bunden til en sammenhængende masse, fx i en foodprocessor. Brug hænderne til at presse dejen ned i en form – jeg brugte en aflang tærteform (33×11 cm), og det passede lige nøjagtig.

Riv gulerødderne groft. Pres saften ud af clementinen, bland saften med revet ingefær, og vend med de revne gulerødder. Stil til side et øjeblik.

Rør creme fraiche med Sukrin Melis og vaniljepulver. Pisk fløden og vend i. (NB: cremen i sig selv smager helt fantastisk, så du skal ikke fortvivle, hvis du har lidt til overs fra kagen! Det kunne sagtens bruges til en gang frugtsalat.)

Fordel cremen over nøddebunden, og top med revne gulerødder. Pynt med ekstra revet citronskal. Kagen smager ekstra godt og bliver også mere fast og let at håndtere, når den har hvilet i køleskab et par timer.

Rå gulerodskage (8)_FAV_RED

2 kommentarer til “Rå gulerodskage med ingefær og clementinTilføj din

  1. Den ser ret lækker ud.
    Jeg sidder lige og undrer mig over min måde altid at læse opskrifter på – jeg starter altid med toppingen 🙂
    Og denne her så så lækker ud, at jeg nærlæste resten af opskriften også 🙂

    1. Haha, det kender jeg godt fra mig selv! I virkeligheden kunne jeg klare mig fint med bare en skålfuld topping og en ske 😉

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *