Pulled beef

Pulled beef i crockpot

Pulled beef


Denne her opskrift har jeg glædet mig til at dele med jer. Pulled beef i crockpot – ultramørt og supersaftigt oksekød, der nærmest falder fra hinanden, med masser af smag fra dejlige, “hotte” krydderier. Og så er der nærmest kun 10 minutters samlet arbejdstid i mad til mindst 2 dage. Crockpotten laver alt arbejdet for dig. Perfekt projekt på en feriedag eller i en weekend, hvor du er hjemme til at starte crockpotten op omkring kl. middagstid. Har du ikke en crockpot, kan jeg anbefale at anskaffe én. Ellers er jeg sikker på, at retten også kan laves i en stegeso.

Første gang, jeg prøvede at lave pulled beef i crockpot, var for et par uger siden. Det blev ok, men jeg var ikke helt tilfreds med resultatet. Kødet var for sejt og for tørt og have ikke rigtig nok smag. En del af problemet var, at jeg havde brugt et stykke kød, der var for magert, og så havde jeg ikke givet det helt nok væde under tilberedningen. Så jeg måtte på den igen i weekenden, hvor jeg havde lært af mine fejl: mere fedtmarmorering i kødet, længere tilbeberedningstid med mere væde og mere tilsætning af smag. Resultatet blev lige i øjet!

Pulled beef

Forbilledet for min pulled beef stammer fra restauranten “Mad CPH” inde i Industriens Hus (på Rådhuspladsen – serviceoplysning til ikke-københavnere! 😉 ). Det er nok jordens mest prætentiøse sted med den mest uduelige servicepolitik og skyhøje priser – men manner, de kan lave pulled beef-burgere!! Og sweet potato fries… Med baconnaise… Mmm… Jeg tilgiver alt, når bare jeg får lækker mad til sidst. Så må de kalde sig en diner, samtidig med at de forlanger bordbestilling og nægter folk adgang, mens halvdelen af førstesalen er gabende tom. De må lade mig vente uendelige tider på min mad, som bliver serveret af en små-arrogant tjener til heftige overpriser. Heldigvis kan jeg nu få lækker pulled beef herhjemme uden alt det bøvl – og det kan du også 🙂

Pulled beef


Pulled beef i crockpot

  • Ca. 1,7 kg okseklump, -bov, -tyykam el.lign. Helst med en pæn fedtmarmorering – ellers bliver kødt hurtigt tørt.
  • 3-4 dl oksebouillon (evt. rørt op med 1 spsk sød chilisovs)

Rub:

  • 50 g kokossukker
  • 2 spsk røget paprika
  • 2 spsk sød paprika
  • 2 spsk koriander
  • 2 spsk spidskommen
  • 1 spsk sennepspulver
  • 1 spsk peber (evt. hvidløgspeber)
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 spsk salt

Marinade til den sidste times tilberedning:

  • ½ dl ketchup
  • 2 spsk sesamolie
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk soya
  • 1 spsk sød chilisovs
  • 1 tsk spidskommen

Hotsauce:

  • ½ dl æbleeddike
  • ½ dl ketchup
  • 1-2 spsk honning
  • 1 tsk chiliflager
  • ½ tsk salt

Start aftenen før: puds kødet af for de værste sener, og kom det i en stor plastikposer sammen med rub’en, som gnides godt ind. Læg det i køleskabet, og vend gerne på det et par gange, inden du går i seng.

Næste dag er det bare at dumpe kødet i din crockpot sammen med oksebouillon og starte den op på lav varme. Jeg lod mit kød få ca. 7 timer.

Marinaden røres sammen og hældes over kødet inden den sidste times tilberedning – gem et par spiseskefulde.

Tag kødet op, og træk det fra hinanden med et par gafler (så det bliver “pulled”). Kom det i et stort, ovnfast fad, vend med den sidste marinade, og giv det 10-15 minutter i ovnen på 200 grader, evt. varmluft. Det er her, kødet får den gode, let sprøde overflade og det sidste touch af smag.

(Hvis du ikke skal bruge alt kødet, kan du evt. tage noget fra inden og komme det direkte i fryseren. Så er der hurtig mad klar til travle dage, som bare skal varmes.)

Så er det ellers bare at røre hotsaucen sammen og så ellers sætte maden på bordet. Glem endelig ikke at dryppe hotsauce på kødet – den skal være syrlig og stærk! Det er det, som gør kødet lækkert!

En god coleslaw er næsten obligatorisk tilbehør til pulled beef. Du kan vælge at servere pulled beef som burgere, evt. med grøntsagsfladbrød som burgerboller. Eller du kan servere det, som det er, med bønnefritter/sellerifritter/sweet potato fries til. Begge dele er superlækkert. Frisk koriander på kødet er i øvrigt prikken over i’et efter min mening. Og så en god øl eller cider til! Ej, men så bliver det ikke bedre!

2 kommentarer til “Pulled beef i crockpotTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *