Pull-apart aubergine

Pull-apart aubergine

Pull-apart aubergine


Er du stødt på opskrifter på pull-apart brød? Brød stoppet med ost og krydderurter og bagt sprøde og gyldne i ovnen? Ser de ikke bare uforskammet, mundvandsfremkaldende, urimeligt og savldryppende lækre ud? Og er det ikke provokerende, at man ikke kan svælge i dem uden fare for voldsomme carb-tømmermænd og vilde udsving på vægten, når de nu ser SÅ lækre ud?

Tør de salte tårer væk fra kinderne, for i dag har jeg et helt igennem lødigt og lchf-venligt alternativ til pull-apart brød: nemlig pull-apart aubergine. Aubergine sovset ind i hvidløgsolie, persille og revet ost i vilde mængder – og bagt sprød og gylden i ovnen.

Pull-apart aubergine

Arrrhhh… tænker du nu. Det er altså ikke heeeeelt det samme, Louise!

Nej, okay, det er det ikke – men hvis du lukker øjnene, når du tager en bid svampet, dampende varm aubergine hyllet ind i hvidløg, persille og smeltet ost, så er det faktisk næsten the real deal. Det er i hvert fald voldsomt lækkert.

Og i stedet for dårlig samvittighed og ondt i maven over alt det brød, kan du klappe dig selv på skulderen over, at du opper grøntsagsindtaget. Og, nå ja, selvfølgelig også osteindtaget!

Jeg har en lille fantasi om, at man burde servere pull-apart aubergine sammen med blooming onion som snack før en god middag. Hvor lækkert (og snasket!) ville det lige være!?!

Pull-apart aubergine


Pull-apart aubergine

  • 1 aubergine
  • ½ dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt frisk persille
  • Ca. 100 g revet ost (fx mozarella, parmesan, emmentaler el.lign.)
  • Salt og peber

Læg 4-5 dybe snit på langs af auberginen. Pas på ikke at skære helt igennem. Gentag på den anden led, så aubrginen bliver delt ind i grove tern, der stadig sidder fast i bunden.

Rør olie sammen med presset hvidløg og hakket persille, og prop det ned mellem alle ternene. Brug en teske eller en bagepensel. Prop revet ost ned, alle stedet, hvor du kan komme til.

Pak auberginen ind i sølvpapir (ikke tætsluttende – godt med luft i pakken), og sæt den i ovnen på 200 grader. Giv den 40 minutter. Tag herefter auberginen ud af folien, drys lidt ekstra ost oven på, og giv den 15 minutter på 200 grader varmluft – evt. med lidt grill til allersidst, så osten bliver gylden og sprød.

Servér pull-apart aubergine straks – og husk masser af servietter og noget koldt at drikke til!

Pull-apart aubergine

 

4 comments on “Pull-apart aubergineTilføj din

  1. Jeg har også kigget langt efter pull-apart-brødene men det behøver jeg så ikke længere – denne aubergine-udgave ser da vildt lækker ud, så den kommer på menuen i morgen – glæder mig allerede:)

  2. Meget mærkeligt! Min aubergine fik langt over en time, og den var stadig ubagt og med den der grimme smag, som aubergine har når den er rå. Gad vide, om det er lidt som med de der avocadoer, der aldrig bliver modne lige meget hvor længe de ligger på køkkenbordet…Men må prøve igen, for jeg kan sagtens forestille mig, at det kunne blive lækkert…:)

    1. Ej, hvor mystisk! Det kan da være, at min aubergine har været mere “moden” – eller måske simpelthen mindre i størrelse end din? Der kan være mange små ting, der spiller ind og gør forskellen. Hvis du prøver igen, så smid gerne en kommentar, når det virker, som det skal! For rå aubergine er da bestemt ikke det, vi gerne vil opnå her! 😉

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: