Polenta på hele majskerner

Polenta på hele majskerner

Polenta på hele majskerner


Så blev der lige tid til at blogge lidt efter en lang, men god onsdag, som har budt på hyggelig babyrytmik med de gladeste babyer i byen; sommerkoncert og afslutning med mine 2 dejlige børnekor, som jeg slet ikke kan overskue at skulle undvære i 2 måneder nu; verdens vådeste cykeltur hjem fra arbejde, hvor jeg ovenikøbet fik et ufrivilligt fodbad, da jeg cyklede gennem en regnpyt, som var dybere end forventet; og så endelig dejligt tørt tøj, varm aftensmad og 2 afsnit af Homeland, da jeg nåede hjem. Nu er jeg SÅ klar til at blive proppet på hovedet i seng!

Men inden da skal I lige som lovet have endnu en opskrift fra Rasmus Grønbechs nye kogebog Fisk på gaflen, som jeg skrev om i forgårds. Polenta på hele majskerner. Helt genialt koncept!

Jeg har lavet polenta mange gange før på traditionel vis, men ikke efter, at vi begyndte at spise lchf for halvandet år siden. Polenta laves på majsmel, som ikke just falder inden for lchf-kategorien. Det gør hele majs sådan set heller ikke, da de har et ret højt glykæmisk indeks og indeholder masser af stivelse, kulhydrat osv. Men på en eller anden måde føles det nu alligevel mere “legalt” at spise noget, der rent faktisk stadig er i planteform, når man tilbereder det. Bare kald mig tosset! 😉

Polentaen skulle egentlig have været lavet på friske majs – men selvom butikkerne eller bugner af friske majskolber lige for tiden, havde de dem selvfølgelig ikke i Irma lige den dag, hvor jeg skulle bruge dem. Typisk! Nå, men det gav mig så en undskyldning for at springe over, hvor gærdet var lavest, og simpelthen bruge majs på dåse. De røg en tur omkring noget kogende vand, og så var det ellers bare at blende dem med dejligt smør og parmesan – så var der lækker mad!

Polenta på hele majskerner


Polenta på hele majskerner

  • 1 lille dåse majs – eller 2 friske majskolber
  • Ca. 25 g smør
  • Ca. 1 dl friskrevet, god parmesan (løst mål)
  • Salt og peber
  • Evt. friske krydderurter – timian er dejligt.

Hvis du bruger hele majskolber, skal majsene skæres af kolben og koges møre i letsalaltet vand. Rasmus Grønbech siger, at det tager 20-25 minutter, og det har han nok ret i 🙂

Hvis du bruger dåsemajs, som jeg slum’mede den og gjorde, så skal de bare en tur i kogende vand i 1 minut. Så skal vandet hældes fra, smør og parmesan tilsættes, og stavblenderen sættes på. Blend til den konsistens, du gerne vil have – grov eller cremet.

Smag til med salt og peber + evt. krydderurt, og servér. Pynt evt. med flager af parmesan. Smager dejligt til fisk.

0 kommentarer til “Polenta på hele majskernerTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *