Pinky (greenie)

Pinky (greenie)

Pinky (greenie)


Nå, men nu har jeg jo hørt/læst om de dér greenies i et par år efterhånden, så som en sand first-mover må det være på tide at prøve konceptet af – ikke? 😉

En greenie er det samme som en smoothie – bare med grøntsager i stedet for frugt. Eller i hvert fald en overvægt af grøntsager. Man kan lave den meget flydende og drikke den som en smoothie. Eller man kan lave den mere tyktflydende og spise den af en skål, gerne pyntet med lækre toppings som nødder, kerner, frugt, bær el.lign. Et hit for lchf-spisere, der savner at spise morgenmad med ske.

Lad mig bare sige, at jeg har været ret skeptisk over for greenies. Blendet, kold broccoli, som man spiser med ske… Nej, vel? Men altså, jeg må sige, at min skepsis er blevet gjort til skamme. For den greenie, jeg lavede til morgenmad i dag, var faktisk enormt velsmagende og havde en konsistens, som var meget tæt på yoghurt. Da de frosne hindbær (tak, svigermor, for plukning!) ydermere gjorde den pink (deraf navnet pinky), kunne jeg fint lege, at jeg sad og spiste en lækker portion hindbæryoghurt. Skørt!

Jeg tror, det er kombinationen af banan, avocado, chiafrø og valleproteinpulver, der gør tricket for konsistensen. (BTW: Valleprotein lyder klamt, men det smager altså ikke af noget, så bare prøv det af!). Man skulle i hvert fald ikke tro, at man sad og spiste broccoli, spidskål, agurk og gulerod af yoghurtskålen.

Pinky (greenie)

Okay, der skal en del smagsjustering til for at gøre en greenie lækker, synes jeg. Nogle kan klare den helt uden sødning – så hardcore er jeg ikke. Jeg måtte drøne en del sødemiddel i sammen med masser af vaniljepulver og frisk limesaft for at få en god smag frem. The final touch var, da jeg kom i tanker om den fantastiske ingefær-mynte, som min veninde havde givet mig til min fødselsdag. Så kom smagen helt i top. Du kan selvfølgelig klare den med helt almindelig mynte, evt. med lidt friskrevet ingefær.

Ingredienslisten er lidt lang, men lad dig ikke afskrække af det. Det er virkelig en lækker morgenmad. Og du får lige 150 g grøntsager ind på pointtavlen fra morgenstunden, helt uden at tænke over det. Sammen med sundt fedt og bunkevis af vitaminer.  WIN!

Pinky (greenie)


Pinky (lyserød greenie):

(Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for.)

  • 50 g broccoli
  • 50 g spidskål
  • 25 g gulerod (1 lille)
  • 25 g agurk (4-5 skiver)
  • ½ avocado
  • ½ banan (frossen)
  • 1 god håndfuld frosne hindbær
  • 1 spsk chiafrø
  • 1 spsk valleproteinpulver (kan udelades)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • Saft af 1 lime
  • 4 friske mynteblade (ingefærmynte er helt fantastisk – almindelig mynte, evt. plus lidt frisk ingefær duer også)
  • 2 dl Santa Maria Ekstra Creamy kokosmælk
  • Sødemiddel efter behov

Toppings, fx:

  • Hindbær (friske eller frosne)
  • Solbær (friske eller frosne)
  • Ristede boghvedekerner (rist kernene på panden et par minutter, til de begynder at dufte)
  • Hampefrø

Kom hele herligheden i en kraftig blender. Blend til en tyk, cremet masse. Hæld i i en skål, og pynt med dine foretrukne toppings.

Pinky (greenie)
Hele herligheden blev vejet af på min nye Wesco-køkkenvægt, som jeg har fået i fødselsdagsgave af Andreas. Det ligner begyndelsen til en salat, ikke? 😉

Grej:

0 kommentarer til “Pinky (greenie)Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *